Hronika

PREDSTAVILI SE KAO SIROTINJA Osumnjičeni zbog prostitucije ispričali sudiji bizarne detalje o sebi

Suđenje kriminalnoj grupi iz Beograda, uhapšenoj sredinom januara ove godine, koja se sumnjiči da je posredovala u prostituciji, odloženo je juče u Specijalnom sudu u Beogradu za jun jer se jedan od branilaca požalio da zbog mjera tokom vanrednog stanja nije mogao da obilazi klijenta.

PREDSTAVILI SE KAO SIROTINJA Osumnjičeni zbog prostitucije ispričali sudiji bizarne detalje o sebi
FOTO: ERNESTO GUZMAN JR/EPA

Advokat je, kako Kurir navodi, rekao i da je klijenta vidio u protekla dva mjeseca dva puta na po 15 minuta. Iako nisu iznijeli odbranu, optuženi su iznijeli lične podatke, kao i kolika su njihova mjesečna primanja.

Nemam prihode, izdržavaju me mama i tata – rekao je za sudskom govornicom prvooptuženi Miroslav Terzić, koga je tužilaštvo označilo kao organizatora kriminalne grupe.

– Živim na relaciji kod mame u Pančevu i dečka u Beogradu, a jedem ko me nahrani. Stvari su mi u automobilu – rekla je optužena Tatjana Lukić.

Dobro organizovana kriminalna grupa koja se našla pred sudom poslovala je u dva ogranka, kako se ranije saznalo, a o tome koliko su bili organizovani možda najbolje govori podatak da su imali menadžere, obezbjeđenje koje je čuvalo djevojke dok u iznajmljenim stanovima borave sa klijentima, ali i urednu evidenciju o svakoj uplati i cijeni svih usluga.

Svoj biznis vodili su toliko dugo da su neposredno prije hapšenja proslavili 15 godina postojanja, a interesantno je da su svoje usluge reklamirali u oglasima na internetu na koje su se javljali zainteresovani klijenti. Kako ne bi bili otkriveni, jedni drugima su davali pseudonime.

Policija je prilikom pretresa stanova oduzela veću sumu novca, 176 mobilnih telefona, 12 laptopova, kao i internu dokumentaciju koju su članovi vodili. Takođe, pronađena je i privremeno oduzeta manja količina opojne droge, municija, kao i četiri vozila koja su korišćena u izvršenju ovog krivičnog djela.

Kao vođe grupa označeni su Goran T. (45), Saša G. (46) i Miroslav Terzić (45) koji je pred sudijom izjavio da ga izdržavaju otac i majka.

Klijenti prolazili bezbednosnu proveru

Zanimljivo je da je među njima bio i jedan policajac, čija je uloga bila da provjerava vozila i identitet osoba koje su se javljale na oglas kako grupa eventuano ne bi bila otkrivena. U zavisnosti od toga da li je klijent bio novi ili ne, zavisilo je u koji će stan ići.

– Za nove klijente su iznajmljivali manje stanove, a kada bi se dokazali kao pouzdani i da neće odati o čemu se radi, tek onda je mogao da ulazi u velike stanove i koristi elitne prostitutke – objasnio je ranije izvor Blica.

Prihvati notifikacije