Sport

PREDSTAVLJAMO SPARTAK Novi trener i tim - šansa Radnika

Radnik će u prvom kolu kvalifikacija da odmjeri snage sa osvajačem Kupa Slovačke, ekipom Spartaka iz Trnave.

PREDSTAVLJAMO SPARTAK Novi trener i tim - šansa Radnika
FOTO EPA/JAKUB GAVLAK

Slovaci su doživjeli velike promjene u odnosu na tim koji je bio bolji od Zrinjskog i pružio je jak otpor Crvenoj zvezdi u trećem kolu kvalifikacija. Nakon sjajnih nastupa u Evropi, ekipa iz Trnave je loše igrala u domaćem šampionatu pa je na kraju završila u Ligi za opstanak.

U prelaznom roku Spartak je promijenio trenera. Portugalac Rikardo Čeu je došao na klupu umjesto Mihaela Ščasnija. Osim Erika Jirke koji je još zimus prešao u Crvenu zvezdu, slovački klub je ostao bez Abene, Aširua, Misenbeka, Pekara, te Kulhaneka , Dudle i Rade. Iskusni igrači su otišli u penziju dok je problem za Spartak i teška povreda Erika Grendela jednog od ključnih igrača ovog tima.

Klub je za sad doveo Mateja Jakubeka koji igra u veznom redu, te provjerenog defanzivca Bogdana Mitreu. Rumun je igrao za Steauu a zatim i na Kipru za AEL. Novi trener nastoji da promijeni neke stvari kako bi Spartak igrao ofanzivnije, ali da zadrži one dobre a to su disciplina u igri i izuzetna agresivnost.

Spartak je ekipa koja je teško primala golove, ali isto tako i rijetko ih postizala. Bili su kao i Radnik u vrhu ekipa sa najviše remija u ligi. Upravo je neuigranost šansa bijeljinskog tima mada će do prvih utakmica u kvalifikacijama za Ligu Evrope Slovaci odigrati i nekoliko mečeva u domaćem prvenstvu.

Spartak je dosad odigrao dvije kontrolne utakmice. U prvoj je poražen od Zlina 1:2, dok je u drugoj pobijedio Komarno sa 2:0

Odlazi Janečka

Jedan od najiskusnijih igrača Marek Janečka je iznenada odlučio da napusti klub i da raskine važeći ugovor. Tako se novi trener našao u problemu jer mora da pronađe adekvatnu zamjenu. Janečka je nastupio protiv Češkog Zlina a zatim saopštio odluku rukovodstvu.