Sudbine

PRELETJELA POLA SVIJETA I KONAČNO JE OPERISANA Marina je ostala u kolicima kad je bivši dečko PUCAO U NJU (FOTO)

Marinu Minić (31) iz Koteža ranio je sa četiri hica iz pištolja 2018. godine njen bivši dečko u cvjećari u Zemunu gdje je tada radila, a poslije dvije godine borbe, ova mlada i hrabra žena konačno je operisana u Tajlandu.

PRELETJELA POLA SVIJETA I KONAČNO JE OPERISANA Marina je ostala u kolicima kad je bivši dečko PUCAO U NJU (FOTO)
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA

Marina nam se sa osmjehom i optimizmom javila poslije operacije koja će joj pomoći da izađe iz invalidskih kolica na koje je osuđena od tragičnog događaja.

– Operisana sam u petak uveče. Operacija je trajala nekoliko sati, odmah su me probudili i vratili u moju sobu. Davali su mi infuziju, pijem antibiotike. Bole me leđa, ali daju mi neke dobre droge, pa je podnošljivo – uz šalu i osmijeh priča nam Marina.

Vedra je i ne posustaje, iako ima i temperaturu, što je, kako nam objašnjava, propratni simptom zbog sječenja.

– U ponedjeljak kreću vježbe i mapiranje aparata, pa ćemo da vidimo kako će se stvari odvijati – kaže za Telegraf ova mlada žena.

Kako je ranije ispričala, riječ je o eksperimentalnom zahvatu ljekara iz Tajlanda koji će joj pomoći da pomjera noge poslije operacije.

– Za hod će mi trebati mjeseci rehabilitacije. I opet je pitanje koliko ću moći da hodam. Nadam se da ću moći bar neke kratke relacije da prelazim na nogama – pozitivna je Marina.

Draga rodbino,prijatelji…Razlog zbog kojeg smo moja ćerka Marina i ja preleteli pola sveta se dogodio juče po našem…

Posted by Katica Minic Ex Gavric on Saturday, November 21, 2020

Podsjetimo, te 2018. godine, kada je ranjena, tri od četiri metka su napravila ozbiljne probleme u njenom organizmu. Jedan od metaka je ušao u kičmeni kanal i u toj mjeri oštetio kičmenu moždinu da je ona od tada vezana za invalidska kolica.

Njen bivši je sebi tada presudio sebi, a ona se poslije dva dana probudila u šok sobi Urgentnog centra.

– Kada sam upucana, išla sam na operaciju kičme, a onda i stomaka (eksplorativna operacija abdomena) i jedan manji zahvat (sutura vagine). Od 4 metka, 3 su napravila problem. Te noći sam bila na poslu u Zemunu. Došao je, pucao u mene, pa u sebe – ispričala je Marina.

Trebalo je da bude operisana 10. maja ove godine, ali je zahvat koji bi mogao da joj promijeni život pomjeren na 4. novembar zbog epidemije korona virusa, kada je sve stalo. Ipak, kako je sama rekla, dobila je “drugu šansu”, a uz pomoć humanih ljudi, prikupila je neophodan novac za put, smještaj i operaciju u tajlandskoj bolnici.