Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PREMINUO HRABRI DJEČAK Majku spasavao od silovatelja koji mu je SMRSKAO LOBANJU, za život se borio 19 MJESECI (VIDEO, FOTO)

Svijet
Autor:

Foto: Youtube/gtrkPomorie/screenshot

Dječak (16) koji je spasao svoju majku od silovatelja, nažalost je preminuo 19 mjeseci pošto mu je napadač smrskao lobanju.

Vanja Krapivin se oporavljao pošto je izgubio veći dio čeone kosti u napadu koji se dogodio u maju prošle godine, ali je prije dva mjeseca dobio grip i preminuo u utorak.

Dječak iz mesta Severodvinsk na sjeverozapadu Rusije, došao je kući iz škole i zatekao komšiju nad majkom Natalijom Krapivinom, koja je bila natopljena krvlju.

Roman Pronin (37) prisiljavao je ženu na seks, pa je Vanja, da bi spasio majku, uzeo teg od tri kilograma i udario muškarca njime, piše “Skaj Njuz”.

Međutim, napadač je zgrabio teg od dječaka i udario ga njime u glavu, prije nego što je pojegao, vjerujući da su majka i sin mrtvi. Komšije koje su čule njihove krike, pronašle su ih onesvješćene u lokvi krvi.

Vanja je poslije napada bio u komi devet mjeseci, dok se njegova majka oporavljala pošto je bila izbodena 27 puta.

Hirurzi su tokom operacije morali da uklone dio mozga.

TV voditelj Andrej Malkov pokrenuo je kampanju prikupljanja novca da bi se kupili titanijumska dijelovi za njegovu lobanju i pokrili ostali medicinski troškovi.

Godinu dana poslije napada, pokazivao je “lagane znake da je svjestan”, a u junu Vanja je počeo da prepoznaje medicinsku sestru i počeo da jede tečnu hranu.

Mjesec dana kasnije poslat je u Moskvu, u rehabilitacioni centar, a počelo je i prikupljanje sredstava da Vanja bude poslat u Španiju na dalji oporavak.

Vanjina majka se suočavala sa kritikama u Rusiji jer ga je za sve vrijeme, koliko je dječak poživio, posjetila svega nekoliko puta.

Ona se branila da ne može sebe da natjera da ga obiđe, jer krivi sebe za napad. Prije napada, ona je više puta molila nadležne da ne dozvole da Pronin živi u blizini njene porodice po oslobađanju.

On je poslije napada osuđen na 14 godina zatvora za pokušaje ubistva majke i sina. Poslije dječakove smrti, optužnica je izmjenjena u optužbu za ubistvo. Sada je pokrenuta istraga da se utvrdi zašto je Proninu dozvoljeno da živi u blizini djece.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO