Sudbine

Preminuo LEGENDARNI francuski dizajner: Oblačio zvijezde Holivuda, a saradnjom sa Kim Kardašijan je oduševio svijet (FOTO)

Preminuo je Tijeri Migler, legendarni kreator čije haljine i parfeme nose poznate žene širom svijeta.

Preminuo LEGENDARNI francuski dizajner: Oblačio zvijezde Holivuda, a saradnjom sa Kim Kardašijan je oduševio svijet (FOTO)
FOTO: JENS KALAENE/EPA

Legendarni francuski dizajner Tijeri Migler preminuo je proteklog vikenda u 74. godini. Tužna vijest, koja je potresla svijet mode, potvrđena je na zvaničnom Instagramu njegove modne kuće. Uzrok smrti još uvijek nije objavljen.

– Slomljenog srca vas obavještavamo da je gospodin Manfred Tijeri Migler preminuo. Neka mu duša počiva u miru – napisano je na Instagramu.

Mugler je bio omiljeni dizajner svjetske šoubiznis elite, i njegove kreacije nosile su glumice, pjevačice… Penzionisao se prije nekoliko godina, ali je napravio izuzetak 2019. kako bi obukao Kim Kardašijan za Met gala veče.

Oblačio je Dejvida Bouvija, Džordža Majkla, Sindi Kraford, Šeron Stoun, Kejti Peri, Rijanu, Belu Hadid…

Nakon penzije je radio kao umjetnički savjetnik pjevačice Bijonse, a imao je i uspješnu liniju parfema, među kojima za kultne važe “Angel” i “Alien”.

Proslavio se osamdesetih, a njegove kreacije bile su geometrijske, skulpturalne, često uz korišćenje materijala kao što je metal da bi imale strukturu. Proteklih godina, Migler je praktično promijenio lični opis i rekao da je to zbog niza nesreća koje je imao. Nos je polomio u saobraćajnoj nesreći, nezgoda u teretani mu je smrskala kosti lica, a potom se slupao motorom. “Njujork tajms” je, međutim, naveo da je njegov drugačiji izgled kombinacija “dijete, vežbanja, plastične hirurgije” koja ga je učinila “spektaklom od 120 kilograma”, prenosi Magazin Novosti.

Prihvati notifikacije