Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PREOKRET U ISTRAZI ZLOČINA KOD NEGOTINA Uhapšen komšija ubijenog Raje, policija ima nove tragove

Hronika
Autor:

Foto: Marko Đoković/RAS Srbija

Policija je uhapsila jednog od komšija Raje Kazimirovića (72), mještanina sela Jabukovac kod Negotina, koji je zajedno sa majkom Dragicom Kazimirović (93), sestrom Ljubinkom Oprikić (76) i njenom ćerkom Draganom Jozeljić (53), prije skoro dvije nedjelje, brutalno ubijen na svom salašu. Susjed pokojnih Kazimirovića se tereti da je u nelegalnom posjedu držao lovačku pušku, a sada se provjerava da li je možda iz tog oružja pucano na žrtve masakra.

– On je bio u svađi sa Kazimirovićem. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, ali za sada nema direktnih dokaza da je komšija učestvovao u zločinu – – navodi, za Novosti, izvor iz istrage.

Inače, po saznanjima, četvoro ljudi ubijeno je iz dva vatrena oružja. Najvjerovatnije su u pitanju pištolj, kalibra 7,65 milimetara, i malokalibarsko oružje u kalibru 22 LR, čije su čaure pronađene na licu mjesta.

Kako istraga odmiče, sve izvjesnije je da su u pitanju bila dvojica ubica, koji su dobro znali gdje Kazimirović čuva novac.

– Iako još nemamo zvaničnih podataka, sumnja se da je riječ o sumi između 100.000 i 150.000 evra, za koje su počinioci, otprilike, znali gdje se nalaze, jer su premetačinu obavili na tačno određenom mjestu – rekao je izvor iz policije.

U prilog toj tvrdnji ide i podatak da je među ličnim dokumentima Rajine sestre i sestričine bilo oko 2.000 evra koje počinioci nisu uzeli.

– Kazimirović je živeo skromno, na salašu bez struje i vode. Međutim, on je u svom posjedu imao oko 20 krava, tri traktora, 40 ovaca… Još uvijek se prepričava događaj kada je Raja, na sajmu poljoprivredne mehanizacije iz maramice izvadio 25.000 evra i kupio nov traktor – priča sagovornik.

Izvor kaže i da je gotovo izvjesno da je Kazimirović bio tipovan, ali i da ubice nisu imale namjeru da ikoga na salašu ostave u životu.

– Kako sada stvari stoje, ubice su sačekale da Raja ode na njivu, kada ga je komšinica posljednji put i vidjela. Onda su ubice upale na njegovo imanje i ubile Dragicu, Ljubinku i Draganu. Sve se desilo u ranim jutarnjim satima, jer je jedna žrtva pronađena u spavaćici – ističe izvor iz istrage.

Nakon toga, zločinci su sačekali da se Raja vrati iz polja, a jedan od ubica mu je, dok je Kazimirović bio na traktoru, prišao i ubio ga.

– Ubica je u Raju, u roku od dvije sekunde, u grudi ispalio četiri hica, nakon čega ga je “ovjerio” pucnjem u glavu. Za tako nešto sposoban je samo čovjek koji je prošao profesionalnu obuku, na šta upućuje i razmak između hitaca pronađenih u Rajinim grudima. Smatramo, takođe, da je riječ o licima koja nisu prvi put počinila neki sličan zločin – završava izvor pomenutog lista.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO