Hronika

PREOKRET U ISTRAZI ZLOČINA KOD NEGOTINA Uhapšen komšija ubijenog Raje, policija ima nove tragove

Policija je uhapsila jednog od komšija Raje Kazimirovića (72), mještanina sela Jabukovac kod Negotina, koji je zajedno sa majkom Dragicom Kazimirović (93), sestrom Ljubinkom Oprikić (76) i njenom ćerkom Draganom Jozeljić (53), prije skoro dvije nedjelje, brutalno ubijen na svom salašu. Susjed pokojnih Kazimirovića se tereti da je u nelegalnom posjedu držao lovačku pušku, a sada se provjerava da li je možda iz tog oružja pucano na žrtve masakra.

PREOKRET U ISTRAZI ZLOČINA KOD NEGOTINA Uhapšen komšija ubijenog Raje, policija ima nove tragove
FOTO: MARKO ĐOKOVIĆ/RAS SRBIJA

On je bio u svađi sa Kazimirovićem. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, ali za sada nema direktnih dokaza da je komšija učestvovao u zločinu – – navodi, za Novosti, izvor iz istrage.

Inače, po saznanjima, četvoro ljudi ubijeno je iz dva vatrena oružja. Najvjerovatnije su u pitanju pištolj, kalibra 7,65 milimetara, i malokalibarsko oružje u kalibru 22 LR, čije su čaure pronađene na licu mjesta.

Kako istraga odmiče, sve izvjesnije je da su u pitanju bila dvojica ubica, koji su dobro znali gdje Kazimirović čuva novac.

– Iako još nemamo zvaničnih podataka, sumnja se da je riječ o sumi između 100.000 i 150.000 evra, za koje su počinioci, otprilike, znali gdje se nalaze, jer su premetačinu obavili na tačno određenom mjestu – rekao je izvor iz policije.

U prilog toj tvrdnji ide i podatak da je među ličnim dokumentima Rajine sestre i sestričine bilo oko 2.000 evra koje počinioci nisu uzeli.

– Kazimirović je živeo skromno, na salašu bez struje i vode. Međutim, on je u svom posjedu imao oko 20 krava, tri traktora, 40 ovaca… Još uvijek se prepričava događaj kada je Raja, na sajmu poljoprivredne mehanizacije iz maramice izvadio 25.000 evra i kupio nov traktor – priča sagovornik.

Izvor kaže i da je gotovo izvjesno da je Kazimirović bio tipovan, ali i da ubice nisu imale namjeru da ikoga na salašu ostave u životu.

– Kako sada stvari stoje, ubice su sačekale da Raja ode na njivu, kada ga je komšinica posljednji put i vidjela. Onda su ubice upale na njegovo imanje i ubile Dragicu, Ljubinku i Draganu. Sve se desilo u ranim jutarnjim satima, jer je jedna žrtva pronađena u spavaćici – ističe izvor iz istrage.

Nakon toga, zločinci su sačekali da se Raja vrati iz polja, a jedan od ubica mu je, dok je Kazimirović bio na traktoru, prišao i ubio ga.

– Ubica je u Raju, u roku od dvije sekunde, u grudi ispalio četiri hica, nakon čega ga je “ovjerio” pucnjem u glavu. Za tako nešto sposoban je samo čovjek koji je prošao profesionalnu obuku, na šta upućuje i razmak između hitaca pronađenih u Rajinim grudima. Smatramo, takođe, da je riječ o licima koja nisu prvi put počinila neki sličan zločin – završava izvor pomenutog lista.