Gradovi

"Preostalo im jedino političko mešetarenje" Lazarević osuo paljbu po PDP u Bijeljini

Zamjenik šefa Kluba odbornika SNSD u Bijeljini Zlatan Lazarević ocijenio je danas da PDP u ovom gradu nije potreban ni koaliciji "Dogovor za Bijeljinu" koja čini skupštinsku većinu ni gradonačelniku i da im je nakon gubljenja benefita preostalo samo političko mešetarenje.

"Preostalo im jedino političko mešetarenje" Lazarević osuo paljbu po PDP u Bijeljini
FOTO: SRNA

Poredeći PDP sa “kolima koja su pošla nizbrdo”, Lazarević je naveo da su kadrovi ove stranke koji su postavljeni poslije izbora više volja gradonačelnika LJubiše Petrovića, nego samog PDP-a.

– To znači da, ako ti kadrovi budu `kajmačili` neće to raditi za Slavišu Markovića i njegovu ekipu. Zbog toga se dešava da koalicija `Dogovor za Bijeljinu` na Skupštini izglasa prijedloge gradonačelnika, a PDP bude protiv, ili PDP zajedno sa koalicijom `Dogovor za Bijeljinu` vrati prijedlog odluke na doradu – istakao je Lazarević.

On je rekao da PDP zbog svojih uskraćenih benefita plasira laži i zlonamjerne insinuacije, da jedno rade na Skupštini, a drugo pričaju na konferenciji za novinare i zamajavaju javnost.

– Ono što je najogavnije je pljuvanje po doskorašnjoj braći u gradskoj vlasti, sa kojima su dijelili i dobro i zlo posljednjih 10 godina, a sve s ciljem da se dodvore novom gradonačeliku ne bi li im dozvolio `kajmačenje` – ocijenio je Lazarević.

Pročitajte još

Kao primjer za to on je naveo konferenciju za novinare PDP-a Bijeljina na kojoj čovjek koji je glasao protiv gradonačelnikovog tromjesečnog Izvještaja o izvršenju budžeta optužuje koaliciju “Dogovor za Bijeljinu” kako opstruiše rad gradonačelnika.

Lazarević je dodao da je koalicija podržala gradonačelnikov tromjesečni Izvještaj o izvršenju budžeta i izglasala više od 140 odluka bitnih za normalan rad gradonačelnika i Gradske uprave Bijeljine.

– Priča o opozivu skupštinske većine je poprilično nesuvisla za nekoga ko je bio četiri godine predsjednik Skupštine i ko bi trebao da poznaje osnovne termine i procedure u lokalnoj vlasti i da zna ko se opoziva, a ko može da se prekomponuje. Da nije žalosna, konferencija PDP-a bi bila jako smiješna – istakao je Lazarević.

Prema njegovim riječima, “kad kola krenu nizbrdo, onda i zadnji točkovi obilaze prednje”, čime je opisao situaciju u gradskoj organizaciji PDP Bijeljina.

– Poslije više od 10 godina `skidanja kajmaka` sa gradskog budžeta na leđima pokojnog gradonačelnika Miće Mićića, putem kombinacija u Komunalcu, Toplani, Gradskom groblju, Banji Dvorovi, Agrarnom fondu i Odjeljenju za poljoprivredu, PDP se trenutno našao u vrlo čudnoj situaciji, nema `kajmaka`, a nisu potrebni ni koaliciji `Dogovor za Bijeljinu` ni gradonačelniku – zaključio je Lazarević.

Prihvati notifikacije