Gradovi

PRESTONICA POD SNIJEGOM Prve pahulje su ove godine malo zakasnile (FOTO)

Beograd se ovoga jutra produbio pod snježnim pokrivačem. Iako je ove godine malo zakasnio, jer u prosjeku padne krajem novembra, snijeg je ovog jutra obradovao Beograđane, kao što je najavio RHMZ.

PRESTONICA POD SNIJEGOM Prve pahulje su ove godine malo zakasnile (FOTO)
FOTO: RAS SRBIJA

Snijeg je u prestonici počeo da pada oko 6 sat, a već se zadržao na krovovima kuća i automobila, kao i na travnjacima. Na kolovozima se ne zadržava, već ostaju vlažni.

U prosjeku prve pahulje padnu u prestonici 23. novembra, tako da možemo reći da je ove godine snijeg malo zakasnio.

FOTO:  RAS SRBIJA
FOTO: RAS SRBIJA

Prema najnovijoj meteorološkoj najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda padaće kako na planinama, tako i u nižim predjelima.

– Oblačno, u nižim predjelima sa kišom i snijegom, u brdsko-planinskim sa snijegom. Na području Beograda susnježica i slab snijeg – navodi se u meteorološkoj najavi koju je RHMZ postavio jutros u 6.20 sati.

FOTO: RAS SRBIJA
FOTO: RAS SRBIJA

Vrijeme u Beogradu

U Beogradu će biti oblačno i hladno, ujutro i prije podne slaba kiša i susnježica, u višim predjelima okoline grada i snijeg uz stvaranje manjeg snježnog pokrivača. Vjetar umjeren, sjeverozapadni. Najniža temperatura 1, najviša 3 stepena.

Vrijeme narednih dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će u srijedu ujutro biti oblačno, sa slabim mrazem, u toku dana pretežno sunčano, dok će noću stići naoblačenje.

Od četvrtka se očekuje malo toplije, pretežno oblačno, mjestimično sa kišom, u planinskim predjelima sa snijegom. Od petka malo hladnije, prenosi Blic.

Prihvati notifikacije