Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PRESUDA MINISTRU Mektić zbog klevete mora da plati 3.000 KM Tadićevoj

Politika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Opštinski sud u Sarajevu naredio je ministru bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Draganu Mektiću da zbog klevete mora isplatiti vršiocu dužnosti glavnog tužioca BiH Gordani Tadić 3.000 KM sa uračunatim kamatama, rečeno je Srni u ovom sudu.

– Opštinski sud u Sarajevu donio je presudu kojom je izrečeno da se djelimično usvaja tužbeni zahtjev i nalaže tuženom da tužiocu isplati 3.000 KM sa kamatama po kamatnoj stopi u skladu sa Zakonom o visini stope zatezne kamate, počevši od 11. avgusta 2017. kao dana podnošenja tužbe, pa do isplate – navela je portparol ovog suda Amra Hodžić.

Mektić je dužan Tadićevoj da nadoknadi i troškove parničnog postupka u iznosu od 1.109 KM. Tužba je podnesena 11. avgusta prošle godine zbog niza neistina koje je 17. jula 2017. na konferenciji za novinare Mektić iznio na njen račun.

Glavni tužilac je nakon Mektićevih neistina prošle godine od Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH i Savjeta ministara BiH tražila da preduzmu sve mjere i radnje s ciljem njene zaštite kao nosioca pravosudne funkcije i vršioca dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva BiH prošle godine je takođe rečeno da su svi Mektićevi navodi neosnovani i apsolutno neistiniti i usmjereni na njenu ličnu i profesionalnu diskreditaciju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO