Hronika

ZARIO MU ŠRAFCIGER U GLAVU Bilčaru za UBISTVO Milovanovića 14 godina ROBIJE

Goran Bilčar osuđen je danas u Okružnom sudu u Banjaluci na 14 godina zatvora zbog ubistva Bojana Milovanovića (29) iz Kozarske Dubice.

ZARIO MU ŠRAFCIGER U GLAVU Bilčaru za UBISTVO Milovanovića 14 godina ROBIJE
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Ubistvo se desilo 18. oktobra prošle godine u centru Banjaluke, kada je Bilčar šrafcigerom Milovanovića ubo u glavu.

U ovom slučaju zbog učešća u tuči sudilo se i Bilčarevom prijatelju Marku Mihajiloviću (27) iz Banjaluke te Milovanovićevim drugarima Đorđu Borovčaninu (25)  i Đorđu Đenadiji (21) iz Kozarske Dubice. Mihajlović je osuđen na dvije godine, a Borovčanin i Đenedija na po 18 mjeseci zatvora.

Milan Milovanović, otac ubijenog mladića je rekao da se plašio manje, ali da je očekivao maksimalnu kaznu. Najavio je i žalbu na presudu.

Advokat Miljkan Pucar koji je branio Borovčanina istakao je da je nezadovoljan kaznom i da smatra da njegov branjenik nije učestvovao u tuči. Smatra da je kazna prevelika zbog čega je i najavio žalbu.

Predsjednica sudskog vijeća Snježana Kudrić je rekla da je analizom dokaza utvrđeno da je djelo počinjeno kao što je navedeno u optužnicu.

Prema presudi 18. oktobra prošle godine u periodu između 2.40 i 3.20, u pekari „Marčelo’’, došlo je  do verbalnog sukoba između Bilčara, Mihajilovića  sa jedne strane, te Milovanovića, Borovčanina i Đenedije sa druge strane.

Zatim su momci iz Kozarske Dubice izašli iz pekare i sjeli u „fiata“ kojim je upravljao Đenadija.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Uputili su se niz ulicu Nikole Pašića, gdje su na raskrsnici sa ulicom Vojvode Radomira Putnika, Đenadija okrenuo vozilo i vratio se prema pomenutoj pekari. Tu su vidjeli Bilčara i Mihajlovića kako izlaze iz pekare i sedaju u svoj automobil BMW – navodi se u optužnici.

Poslije toga, Đenadija je na prvoj raskrsnici sa Jevrejskom ulicom, okrenuo vozilo i ponovo krenu pema pekari.

– Tu su obišli BMW u kojem su bili Bilčar i Mihajilović, a koji su vozilom krenuli za njima. Nakon toga Đenadija je “fiata” zaustavio na parking mjesto, a pored njega je stao i BMW. Tada su svi izašli iz vozila i dolazi do fizičkog obračuna između njih – pojašnjeno je u optužnici.

Tokom tuče Bilčar je iz gepeka svog automobila uzeo dizalicu koju je bacio prema Milovanoviću.

Pročitajte još

-Bilčar je zatim iz gepeka uzeo i šrafciger i u namjeri da ubije Milovanovića, dva puta ga ubo. Prvi put ga je ubo u predjelu lijeve strane vrata, usled čega je Milovanović zadobio povredu u vidu plitke kožne ubodine – piše u optužnici.

Zatim ga je drugi put ubo u sljepočnicu, pri čemu je Milovanović zadobio povrede u vidu razorenja vitalno važnih moždanih centara, koji su nastali duž kanala ubodne rane.

– Neposredno nakon toga Milovanović je preminuo. Bilčar je tom prilikom zadobio laku tjelesnu povredu u vidu manjeg krvnog podliva iznad desnog oka i manju oguljotinu na donjoj usni – objašnjeno je u optužnici.

U to vrijeme trajala je tuča između Mihajlovića sa jedne, te Borovčnina i Đenadije sa druge strane. U tom sukobu oni su se udarali rukama i Mihajilović je zadobio laku povredu lijevog ramenog zgloba.

Nakon ubistva, Goran Bilčar i Marko Mihajilović su pobjegli, ali uz pomoć snimaka sa bezbednosnih kamera u pekari, oni su identifikovani i privedeni.