Društvo

PRETEŽNO SUVI KOLOVOZI Magla u kotlinama i duž riječnih tokova

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija redovno, po pretežno suvim kolovozima, a u kotlinama i duž riječnih tokova, magla mjestimično smanjuje vidljivost, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

PRETEŽNO SUVI KOLOVOZI Magla u kotlinama i duž riječnih tokova
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Zbog izvođenja radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja

na dionicama puteva Gradiška – Nova Topola, Crkvina – Modriča jedan, Šešlije – Johovac, Ustiprača – Međeđa, Foča dva – Dragočava, Tedin Han – Križ, Kotor Varoš – Obodnik, Ćesim – Pridvorci, Jezero – Šipovo, Saračica – Čokorska Polja.

Zbog deminiranja do 15.00 biće privremeno obustavljan saobraćaj na dionici magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje, u blizini graničnog prelaza “Hum”, na lokalitetu Vojkovići, na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji i na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje u mjestu Gornji Božinci.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova u tunelu “Kalovita brda”, na magistralnom putu LJubogošta-Pale, u tunelu “Čeljigovići” na magistralnom putu Lapišnica-LJubogošta, u tunelu “Ugar” na magistralnom putu Crna Rijeka – Ugar.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog aktiviranja klizišta saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom, na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke i na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Vozači treba da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje zbog prevoza vangabaritnog tereta na putu Caparde – granični prelaz Karakaj (do 24. oktobra), Stanić Rijeka – Karuše (do 23. oktobra), Stanić Rijeka – GP Brod (do 30. septembra) i Karuše – GP Brod (do 1. oktobra).

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na nadvožnjaku na magistralnom putu dionica Klašnice 2 – Šargovac u mjestu Trn, jer nema dozvoljenu nosivost za realna saobraćajna dinamička opterećenja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U FBiH na auto-putu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever – Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Naizmjenično-jednom trakom uz regulaciju semaforima saobraća se u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica.

Na putu Tuzla-Kalesija zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Za sutra je najavljen početak radova u tunelu Skela na dionici Jajce-Donji Vakuf. Tokom dana kroz tunel će se saobraćaj odvijati naizmjenično, jednom trakom, dok će u noćnim časovima saobraćaj biti preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Do 12. oktobra, granični prelazi Gabela – Gabela Polje 1, Kozarska Dubica – Hrvatska Dubica, Vaganj – Bili Brig, Hadžin Potok – Bogovolja, Orahov Do – Slano i Duži – Imotica otvoreni su za putnički saobraćaj kao međunarodni granični prelazi.

Prihvati notifikacije