Hronika

Preti mu ZATVOR DO TRI GODINE: Sutra počinje suđenje glumcu Banetu Vidakoviću za nedozvoljeno držanje droge

U Višem sudu u Beogradu sutra bi trebalo da počne suđenje glumcu Branku Vidakoviću, povodom optužbi za nedozvoljeno držanje droge za ličnu upotrebu, kao i Iliji Markoviću zbog preprodaje droge.

Preti mu ZATVOR DO TRI GODINE: Sutra počinje suđenje glumcu Banetu Vidakoviću za nedozvoljeno držanje droge
FOTO: MILOŠ CVETKOVIĆ/RAS SRBIJA

Sud je inače sredinom decembra prošle godine odbacio sporazum o priznanju krivičnog djela, koji je Vidaković bio zaključio sa Višim javnim tužilaštvom, jer nije sadržao sve uslove propisane Zakonikom o krivičnom postupku.

Da je sud ovaj sporazum potvrdio, Vidakoviću se ne bi sudilo, već bi mu sud izrekao presudu sa kaznom iz sporazuma sa Tužilaštvom.

Glumac se tereti za držanje droge za ličnu upotrebu, za šta mu prijeti novčana kazna ili zatvor do tri godine.

Marković je optužen zbog preprodaje droge, odnosno za mnogo teže krivično djelo – neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Vidaković i Marković bili su uhapšeni 17. jula kada je policija kod njih pronašla 20 grama heroina koji je bio sakriven u medicinskoj zaštitnoj masci Markovića u trenutku kada su, kako su tada prenijeli mediji, sjeli u automobli “ford” i pokušali da pobjegnu policijskoj patroli.

Tokom pretresa stana na Vračaru, u kojem živi poznati glumac, inspektori su pronašli dvije vagice i još 10 grama narkotika.

U prvoj fazi obojica su bila osumnjičena za dilovanje heorina, ali je istragom utvrđeno da je glumac drogu koristio za lične potrebe.

Prihvati notifikacije