Hronika

Pretražen teren dužine 10 kilometara nizvodno: Tijelo odbornika SNSD iz Šamca koji se utopio još nije pronađeno

Tijelo muškarca koji se utopio juče u rijeci Savi u Šamcu još nije pronađeno, a do sada je pretražen teren u dužini od 10 kilometara nizvodno od mjesta utapanja, rekao je pripadnik Specijalizovane jedinice za spasavanje na vodi Republičke uprave civilne zaštite Dragiša Vuletić.

Pretražen teren dužine 10 kilometara nizvodno: Tijelo odbornika SNSD iz Šamca koji se utopio još nije pronađeno
FOTO: OO SNSD ŠAMAC

On je naveo da su pripadnici jedinice od jutros u 7 časova na lokalitetu utapanja na rijeci Savi i da zajedno sa dron timom Republičke uprave civilne zaštite, Civilnom zaštitom opštine Šamac i roniocima iz Modriče pretražuju teren.

– Do 13 časova pretražili smo teren u dužini od 10 kilometara nizvodno mjesta utapanja, a nakon kraće ponovo pretražujemo lijevu i desnu obalu rijeke Save – rekao je Vuletić.

Pročitajte još

On kaže da od više faktora zavisi koliko će tijelo ostati pod vodom, a najviše od temperature vode koja je topla.

Tridesetogodišnji Milan Jovanović, odbornik SNSD iz Šamca, utopio se juče u rijeci Savi. Jovanović se kupao u rijeci sa dvojicom drugova, a pretpostavlja se da se utopio kada ga je odnio vrtlog. Potraga za njim traje od sinoć.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD Šamac Savo Minić zahvalio se svima koji su se uključili u potragu.

– Dvojica drugova su bila sa Milanom, od kojih se jedan, takođe, počeo daviti, ali ga je uspio spasiti ribar – rekao je Minić.

On kaže da je Jovanović nastavnik geografije i oličenje zdravog života, te da se bavio sportom.

Prihvati notifikacije