Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PRETRČAVAO ULICU, UDARIO GA AUTOMOBIL Migrant poginuo, vozač pozvao policiju i SVE PRIJAVIO

Hronika
Autor:

Foto: Klix/RAS Srbija

Neidentifikovani mlađi muškarac poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila rano jutros na regionalnom putu R-401, u selu Podzvizd, nadomak Velike Kladuše.

Iz policije su naveli da je najvjerovatnije riječ o migrantu. Njega je, dok je pretrčavao ulicu, udarilo vozilo registarskih tablica BiH kojim je upravljao državljanin BiH.

Migrant je od posljedica zadobijenih povreda podlegao na licu mjesta, a vozač je pozvao policiji i prijavio ovaj događaj. Više informacija biće poznato nakon što pripadnici policije pod nadzorom kantonalnog tužioca obave uviđaj na licu mjesta.

Ovo nije prva ovakva nesreća, obzirom da je prije nešto više od mjesec dana u mjestu Donja Lučka, između Cazina i Velike Kladuše takođe na sličan način stradao migrant. Njega je tada, dok je pretrčavao put, udario “golf” kojim je upravljao Š.R. (25) iz Velike Kladuše.

Inače, radi se o području na kojem se može susresti veliki broj migranata koji, nakon što dospiju na područje Unsko-sanskog kantona, nastavljaju svoje kretanje prema Velikoj Kladuši i granici s Republikom Hrvatskom, prenose Nezavisne.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO