Hronika

PREVARANTI NADMUDRILI STARICU Lažni veterinari uzeli ženi novac od prodaje jagnjadi

U Lovincu je 68-godišnjakinja ostala bez novca od prodaje jagnjadi nakon što su je u ponedjeljak pokrala dva nepoznata muškarca s higijenskim maskama preko lica koji su se predstavili kao veterinari i ponudili joj pomoć oko provjere valjanosti novca, saopštila je policija.

PREVARANTI NADMUDRILI STARICU Lažni veterinari uzeli ženi novac od prodaje jagnjadi
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Ženi su rekli da imaju saznanja da je novac koji je dobila od prodaje jagnjadi falsifikovan te su joj novac uzeli uz obrazloženje da ga idu pregledati u automobil, ali su se potom “udaljili u nepoznatom smjeru”, kaže policija koja traga za prevarantima, prenosi Hina.

Protiv počinilaca će biti podnesena krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu, ali u policiji istovremeno ponovo podsjećaju da ovakve prevare nisu rijetke.

– Mnoga krivična djela protiv imovine počinjena su tako da se počinilac lažno predstavio kao inkasator, poštar, trgovac i slično. U pravilu oštećeni takve osobe puštaju u stan ili porodičnu kuću, ne provjeravaju o kome se radi, često takve osobe ostavljaju bez nadzora te im na taj način omogućuju da počine krivična djela – piše u policijskom saopštenju.

Stoga savjetuju da ljudi ne puštaju nepoznate osobe u svoje kuće dok ne utvrde o kome se  radi, odakle dolazi i što hoće te da od posjetilaca koji se predstave kao službene osobe zatraže i službenu iskaznicu.

Ne dajte se impresionirati odlučnim nastupom nepoznatog prevaranta, njegovom titulom i slično, ne nasjedajte na trikove poput nesvjestice ili malaksalosti niti na ponudu knjiga, posteljine i druge robe te prosjačenje, samo su neki od savjeta građanima za zaštitu od prevaranata.