Digitalna Srpska

PREVAZILAZE SNAGU RAČUNARSKIH SISTEMA Najbolja korisnička iskustva na pametnim telefonima

Znate ono kada imate novi mobilni uređaj, kompaktan, prenosiv, koji može da stane u svaki džep i da sa vama stigne na svaki kraj svijeta. Onda počnete da ga nosite svugdje sa sobom i testirate sve njegove mogućnosti, pa se onda susretnete sa pitanima tipa: “Kakav je?” ili “Šta sve može?”

PREVAZILAZE SNAGU RAČUNARSKIH SISTEMA Najbolja korisnička iskustva na pametnim telefonima
Foto: Milan Ilic/RAS Srbija

Pa kada počete da nabrajate i da objašnjavate to se obično završi konstatacijom: “Još samo kafu da umije da skuva…”.

Činjenica je da su nas naši današnji mobilni uređaji dosta “razmazili”. Svakodnevno u džepovima nosimo mini kompjutere čija snaga prevazilazi snagu ogromnih računarskih sistema pomoću kojih su rakete i sateliti slati u Svemir pre samo tri ili četiri decenije.

U suštini, imati pametni telefon, makar on i “ne umije kafu da skuva”, danas znači biti stalno i bez smetnji povezan sa svojim najbližim privatnim, kao i najznačajnijim poslovnim okruženjem, biti usredsređen i organizovan u poslovnim prilikama, a istovremeno, u svakom trenutku, biti u mogućnosti da pronađeš nešto za razonodu i opuštanje od poslovnog ritma.

Savremeni pametni telefon je kao onaj multifunkcionalni švajcarski vojnički nožić, samo u digitalizovanom svijetu savremenih mobilnih tehnologija. A svi oni dodaci različitih funkcija i namene nalaze se na jednom mestu u Gugl Plej prodavnici aplikacija.

Naravno, sve one najvažnije Gugl aplikacije i servisi, bez kojih je jedan Androd pametni uređaj praktično nezamisliv, standardno su dostupne na svim Samsungovim pametnim telefonima.

Foto: EPA/Screenshut
Foto: EPA/Screenshut

S druge strane, kao pravi flagship uređaj, vaš telefon će se uz podršku koja dolazi iz Googla, u poslovnom okruženju zaista pokazati u najboljem svjetlu. Tako, na primjer, platforma Gugl Duo korisnicima nudi kvalitetne i brze konferencijske video pozive u kojima može da učestvuje do 12 ljudi. A sada je Samsung, u partnerstvu sa Gugl, predstavio i HD video pozive za ovu platformu.

Svi dobro znate koliko su neke aplikacije i servisi postali dio vaše svakodnevice. Njima se, u današnje vrijeme, prvo obraćate kada tražite neku informaciju, putanju do mjesta poslovnog sastanka ili druženja sa prijatljima, ili dok uz kafu gledate fotografije sa ljetovanja.

Upravo zato Gmail, Gugl Maps, Gugl Calendar, Gugl Drajv, Gugl Fotos i mnoge druge važne Gugl aplikacije, dolaze instalirane na svaki novi Samsung uređaj i mogu normalno da se koriste bez ikakvih ograničenja.

Među njima je, naravno, i Jutjub, neizostvano mjesto za sve bitne sadržaje, od vijesti i dokumentaraca, do omiljene muzika za odmor i relaksaciju. Međutim, iako vaš telefon, kao što smo već konstatovali, ne može da vam skuva kafu, on svom vlasniku može da omogući nesmetano slušanje muzike sa Jutjubu-a odvojeno od videa. Za to je zaslužna integracija sa Google Play Music servisom.

Da, svakodnevno u džepovima nosimo mini kompjutere velike snage i ogromnih mogućnosti. A upravo podrška koju moćnim Samsung uređajima pruža Google i njegovi servisi čini da ti telefoni svojim vlasnicima ponude maksimum korisničkog iskustva u radu i zabavi, prenosi Telegraf.

Budućnost je pred nama, a sa njom i nove mogućnosti i izazovi kojima Samsung i Google spremni izlaze u susret, kako bi korisnici sa svakim novim uređajem imali kvalitetnije iskustvo i veće zadovoljstvo, bilo da ih koriste za posao ili za zabavu.