Gradovi

Preventivna akcija u Novom Gradu “Apelujemo da vozači smanje brzinu kretanja vozila kad prolaze pored biciklista

”Policija u Novom Gradu u Novom Gradu i predstavnici Auto-moto društva "Una" danas su ukazali na ugroženost biciklista kao učesnika u saobraćaju i pozvali ih da poštuju zakonske propise i sačuvaju svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Preventivna akcija u Novom Gradu “Apelujemo da vozači smanje brzinu kretanja vozila kad prolaze pored biciklista
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Komandir Policijske stanice Novi Grad Milan Trivanović rekao je da je u u proteklih deset godina na ovom području u saobraćajnim nesrećama osam biciklista lakše povrijeđeno, troje teže, a ove godine jedan je smrtno stradao.

Trivanović je podsjetio da biciklisti treba da se kreću biciklističkom stazom, ako nema takve staze onda što bliže desnoj ivici kolovoza.

Osim toga, on je istakao, da ukoliko učestvuju u saobraćaju tokom noći potrebno je da budu propisno označeni, odnosno osvijetljeni.

– Apelujemo da vozači smanje brzinu kretanja vozila kad prolaze pored biciklista jer među njima ima i starijih osoba – naveo je Trivanović.

Sekretar Auto-moto društva “Una” Slobodan Ličina naveo je da ovo društvo u saradnji sa Policijskom stanicom Novi Grad organizuje više preventivnih aktivnosti za sve učesnike u saobraćaju.

– Danas je preventivna akcija posvećena biciklistima, da vidimo kako su pripremljeni s obzirom na to da se radi o ugroženoj kategoriji učesnika u saobraćaju – dodao je Ličina.

Ove aktivnosti sprovode se u okviru kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske “Vozi oprezno, putuj bezbjedno!”, čiji je cilj poboljšanje bezbjednosti saobraćaja i smanjenje saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica.

Prihvati notifikacije