Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PREŽIVIO ČETIRI ATENTATA U Hrvatskoj pao “kavčanin” zbog falsifikovanih dokumenata

Hronika
Autor:

Foto: Profimedia

U Slavonskom Brodu uhapšen je pripadnik crnogorske mafije za koga mediji u Hrvatskoj navode da je “jak” i da je preživio četiri atentata.

Kako prenose hrvatske Vijesti, radi se o Milošu Radonjiću, koga je hrvatska policija uhapsila na osnovu potjernice podgoričkog Interpola.

On je uhapšen u četvrtak u hotelu u kojem je odsjeo, kako se navodi, razlog za njegovo hapšenje su falsifikovani dokumenti pomoću kojih je nameravao da izvadi pasoš u Novoj Gradiški.

Radonjiću su lisice na ruke stavljene nakon što je u Novoj Gradiški predao zahtjev za izdavanje novog pasoša. Priveden je na Županijski sud u Slavonskom Brodu gdje mu je u petak određen istražni zatvor, a kasnije se ispostavilo da je za njim u Crnoj Gori raspisana potjernica.

Smješten je u Požegu gdje je u istražnom zatvoru pod zaštitom specijalaca, a odakle bi trebao biti prevezen u drugi zatvor u Hrvatskoj. Ime Miloša Radonjića spominjalo se u kontekstu obračuna crnogorskih klanova, a do sada je preživio četiri atentata.

Upravo zbog jednog od pokušaja ubistava Radonjića u Beogradu je proteklih dana saslušan Jovan Vukotić po zamolnici crnogorskog Ministarstva pravde.

Vukotić se sumnjiči da je u martu 2016. godine sa Milićem Minjom Šakovićem i Igorom Dedovićem pokušao da ubije Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

Oni su vozilom marke „BMW“, kojim je upravljao Dedović, dok se na mjestu suvozača nalazio okrivljeni Šaković, a na zadnjem sjedištu Vukotić, prepriječili put vozilu marke “citroen C3” u kojem su bili Radonjić i Stupar. Vukotić je, kako se sumnja, izašao iz vozila i iz pištolja marke “škorpion” sa prigušivačem ispalio više projektila u pravcu Radonjića, koji se nalazio na mjestu suvozača u “citroenu”.

Kada su Radonjić i Stupar izašli iz auta i počeli da bježe, iz vozila su, sumnja se, istrčali i Dedović i Šaković i zapucali u njihovom pravcu. Jedan hitac pogodio je Stupara nanoseći mu tešku tjelesnu povredu, dok je Radonjić prošao bez povreda.

(Tanjug, Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO