Sudbine

Preživio udar groma, pa mu faks krenuo ko podmazan: Mile "Munja" zbog ljubavi prema trešnjama umalo izgubio život

Ljubav ka trešnjama umalo je jednog Mileta koštala života, pošto ga je tokom branja omiljenog voća udario grom. Od tada, njega prati novi nadimak - Mile munja.

Mile Munja
FOTO: /BORINO 5KAZANJE YOUTUBE(/ SCREENSHO

Iako danas ponosno nosi nadimak, ništa tog 28. maja nije bilo smiješno ni Miletu iz mjesta Bašaid kod Kikinde, kao ni njegovom ocu sa kojim se zadesio podno velikog drveta. Kako je ispričao, nakon što su se najeli trešnji, razgovarali su na temu da li da ubrano prodaju ili da ih jednostavno pojedu.

Brao trešnje zajedno sa ocem

Tada je počelo nevrijeme praćeno kišom. Ništa nije slutilo na to da će doći do moguće tragedije.

– Ja stajao ovdje, tata bio tu, i samo u jednom trenutku svjetlost. I ja padam sa one visine. Kad sam pao, sav drhtim, ne znam šta je, tata odlijepio, tresem se, ništa ne osjećam, samo kao neko golicanje po cijelom tijelu, a ova noga skroz iskrenuta. Odvukao me tata, da me pokrije zemljom, ajde vode… ja na leđima i tad je počelo nevrijeme – prisjeća se Mile “Munja” u razgovoru sa Borom Otićem.

Kako kaže, otac je krenuo po pomoć do komšije. Tom prilikom, na 10 metara od njega, pukao je još jedan grom.

– Odmah je tata otišao da zove komšiju Željka a kad je otišao, na 10 metara od mene udari još jedan, osjetio sam kako je sva zemlja pala na mene – priča Mile.

Cijela leđa i noge su mu izgorjela, a palac na nozi se rascvjetao – rekao je on.

Odjeća koju je imao na sebi, majica kratkih rukava, kratke pantalone i patike, najbolje su svjedočile jačini groma. Naime, od siline udara, na njemu je jedva ostalo nešto tkanine. U takvom stanju, njega su otac i komšija Željko povezli u bolnicu.

– Cijela leđa, noge, sve pozadi, sve je to bilo crno, izgorjelo, a palac na nozi mi se rascvjetao, valjda je tu izašlo. I ništa, sav sam modar bio. Sav sam modar bio, ništa nisam osjećao, ruke pomalo, noge ništa, tek uveče i sutra ujutru prvo lijevu pa onda desnu… Bio sam u bolnici 7 dana, krpili me, a nijedan mi ožiljak nije ostao -prisjećao se horora iz majskog dana pred Borinom kamerom, piše Blic.

Kako kaže, u bolnici je bio sedam dana. Od ožiljaka, veli, nema ništa. Nevremena se sjeća jer je njegovom komšiji srušilo kuću, a drugom je stradao bojler.

Na kraju, kroz šalu kaže da danas, nakon svega, ima više energije, što mu, kako je rekao kroz smijeh, pomaže da bude bolji student.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije