Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PREŽIVJELA RAK, ALI NE KORONU Samohrana majka se na TUŽAN NAČIN oprostila od šestoro djece

Svijet
Autor:

Foto: SUNDEE RUTTER / FACEBOOK

Pandemija novog korona virusa odnosi sve više života u Americi, gdje je broj smrtnih slučajeva u ponedeljak premašio 3.000 ljudi, a među njima je i samohrana majka šestoro djece koja se od njih oprostila uz pomoć voki-tokija, piše Dejli mejl.

Sandi Ruter (42) iz oblasti Snohomiš u državi Vašington preživjela je rak, a umrla je od infekcije korona virusom 16 marta. Ona je 3. marta primljena u Regionalni medicinski centar Providens, u kojoj su primali prve poznate slučajeve zaraze Kovidom-19.

Tog dana su ona i njen sin Ilajdža (20) proveli osam sati u zapečaćenoj sobi dok su Sandi tretirali bolničari u zaštitnim odelima.

– Nisu željeli čak ni da dodirnu moju mamu – rekao je Ilajdža kojem je bilo dozvoljeno da je posjeti sa maskom na licu, piše Blic.

Istog dana Sandi su vratili kući.

– Mislila je da vjerovatno ima grip. Ali korona virus?! Bilo nam je pomalo teško da razumijemo kako se zarazila jer nije bilo mnogo inficiranih ljudi u blizini – istakao je Ilajdža.

Četiri dana kasnije Sandi je sa sinom ponovo došla u bolnicu. Nekoliko sati kasnije Ilajdži su ljekari rekli da mu majka ima upalu pluća i da će je zadržati tokom noći. Sljedećeg dana Sandi je pozitivno testirana na korona virus.

– Neko vrijeme je bila u stanju da se dopisuje – sjeća se Ilajdža kojem je majka 12. marta poslala poruku da se osjeća “mnogo bolje”.

Ali, njene poruke su ubrzo spale na slanje emotikona.

– Slala mi je srca u porukama, ali nije odgovarala – priča Ilajdža.

Porodica je 16. marta primila poziv od ljekara koji ih je pozvao da dođu u bolnicu. Ilajdža i njegovih petoro braće i sestara su došli zajedno sa tetkom, a majku su mogli da posmatraju kroz mali prozor kako leži u krevetu. Sandi je tada nekoliko trenutaka dijelilo od smrti, a njen 20-godišnji sin uvjerio ju je da će djeca biti zbrinuta.

Djeca su se oprostila od majke uz pomoć voki-tokija od kojih je jedan postavljen na jastuk pored Sandi.

– Rekao sam joj da je volim i da ne brine za decu – kaže Ilajdža.

Najteže im je palo to što nisu mogli da budu pored majke u posljednjim trenucima njenog života.

Kao da sam izgubio najboljeg prijatelja a ona ne može ni da me čuje – rekao je Ilajdža.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO