Kultura

Priča o taštini, strahu od iskrenosti i maskama: Predstava "Opasne veze" pred novinarima u Narodnom pozorištu RS (FOTO)

Glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske večeras su za predstavnike medija izveli premijerno dramski komad pod nazivom "Opasne veze", rađenu po noveli Pjera Šoderloa de Lakloa, a u režiji Predraga Štrpca.

Priča o taštini, strahu od iskrenosti i maskama: Predstava "Opasne veze" pred novinarima u Narodnom pozorištu RS (FOTO)
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

“Opasne veze” je djelo koje prevazilazi sve vremenske i kulturološke barijere. Da nije sve crno i da među nama ima onih koji vraćaju vjeru u dobrotu i iskrenost pokazano je u ovoj predstavi, bez obzira na tragičnost kojom je prožet sam kraj.

“Taština i sreća nikada ne idu jedna sa drugom”, uzvikuje markiza de Mertej u ovom komadu Kristofera Hemptona, koju je napisao inspirisan istoimenom novelom Pjera Šoderloa de Lakloa iz 1782. godine.

“Opasne veze” su priča o taštini, neukrotivom egu, strahu od iskrenosti i maskama koje svako od nas nosi skoro u svakoj životnoj situaciji. Maski je dosta u predstavi, kako onih vidljivih, tako i onih opasnijih, kojih često ni sam čovjek nije svjestan, čak i kad ostane sam sa sobom.

Predstava “Opasne veze” se radi na Velikoj sceni, a premijera je predviđena 18. oktobra.

Uz zadivljujuću scenografiju, kostime, muziku i vrhunsku glumu, predstava drži pažnju publike i  vodi ka zaključku da je “cijeli svijet pozornica”.

Uloge u predstavi tumače Snježana Mišić, Vladimir Đorđević, Dana Poletan, Milica Vokić, Smiljana Marinković, Pavle Pavić, Andrija Mitić, Vedrana Mačković, Nataša Perić, Božana Kukilo, Milica Dimitrijević, Danilo Milenković i Mladen Jurišić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije