Hronika

"Pričaju da je zbog škole" U selu muk i nevjerica zbog samoubistva dječaka

Mještani sela u blizini Loznice u potpunom su šoku nakon samoubistva trinaestogodišnjeg dječaka. Mališan je sebi oduzeo život nakon incidenta koji se dogodio u školi, međutim mještani kažu da su za to "čuli, ali ne mogu da potvrde".

"Pričaju da je zbog škole" U selu muk i nevjerica zbog samoubistva dječaka
FOTO: ALEKSANDAR SLAVKOVIĆ / RAS SRBIJA

Šta se u njegovoj glavici desilo, šta je pomislio… Pričaju da je zbog škole, da je u školi nastao problem sa nekom nastavnicom, da je trebalo roditelje da pozove… Ne znam, niti će iko drugi da kaže nešto o tome, malo je selo, da se ne proširi nešto što nije tačno, jer ovo je velika tragedija – rekla je za Blic potresena mještanka.

Pročitajte još

Porodicu dječaka koji se ubio i prošle godine zatekla je velika drama, kada je drugo dijete nestalo zbog problema u školi.

– To je katastrofa bila kad je nestao, tražili su ga dva dana. Svi su se digli na noge, policija, tražili su ga i kod mene u dvorištu… A tek ovo, ovo je… Ne daj Bože – navodi.

Dečak je tada pronađen u blizini kuće gdje se sam sakrio

Druga mještanka kaže da roditelje dječaka u selu znaju kao časne i vrijedne ljude.

– Nema govora, oni su dobri ljudi, vrijedni. To da vidite, svi u toj kući rade, djeca su vrijedna. Ne čuje se iz njihove kuće svađa – kaže sagovornica i nastavlja:

“Petoro djece imaju, da li su bili malo stroži… Nisu iz loše namjere, sigurno. Treba petoro djece vaspitati, izvesti na put. Majka i ako im kaže nešto, misli im najbolje, da budu dobri, da uče.”

Zbog tragedije je cijelo selo u suzama. Tinejdžer je sahranjen danas na lokalnom groblju.

FOTO: MIRJANA ČVORIĆ / RAS SRBIJA
FOTO: MIRJANA ČVORIĆ / RAS SRBIJA

– Nisam mogla na sahranu da odem, nisam smogla snage. Pitam komšinicu, bila je sinoć kod njih, kaže u kući je katastrofa, tuga… Ali kaže ne zna se zašto je to uradio.”

I prema riječima druge sagovornice, po selu se pronijela vijest da je problem koji je nastao u školi dječaka naveo da digne ruku na sebe i da prije toga niko nije pomislio da ima neki problem ili da nije dobro.

– Djevojčice su mi rekle kad su se vraćale iz škole da je bio neki problem u školi, da je trebalo da dođu roditelji, da li je, jadničak, pomislio da je ovo izlaz… – priča i dodaje da je dječak uvijek bio nasmijan i druželjubiv:

“Srećno, srećno dijete. Baš djevojčice te kažu, uvijek nasmijan, veseo, druželjubiv. Puno je drugara imao. Zato su ljudi mislili prvo kad je rečeno da se ubio da se neko glupo šali, da nije istina.”

Škola: Nije bio kažnjen, bio je kod pedagoga

U školi koju je dečak pohađao kažu za Kurir da je bio dobro dijete i učenik, te da se nije ni mogla naslutiti tragedija i negiraju da je dječak ukoren.

– Nije nikada pravio probleme, juče je imao mali nestašluk, nešto je nacrtao pa je sa njim razgovarao pedagog, čisto preventivno da to više ne radi. Bio je to običan sitan dečji nestašluk, nije uopšte bilo riječi ni o kakvim kaznama, ili nešto slično. Niko nije mogao pretpostaviti da će da se desi nešto ovako strašno. Ko zna zašto je to učinio, bio je dobro dijete, svi smo u šoku – kažu za Kurir u školi.

Majka pronašla tijelo u potkrovlju

Podsjetimo, tijelo dječaka pronašla je juče u potkrovlju kuće majka, gdje ga je prethodno poslala da joj nešto donese.

Hitna pomoć je po dolasku konstatovala smrt, a utvrđeno je da na na tijelu nema drugih povreda, izuzev one na vratu nastale vješanjem.

U Višem javnom tužilaštvu u Šapcu su rekli da neće biti nastavljena istraga.

Dječak je sahranjen u 13 časova na lokalnom groblju.

Prihvati notifikacije