Regioni

„PRIHVATAMO KRITIKE I SUGESTIJE“ Odbornici ocjenjivali rad Miće Mićića i Gradske uprave Bijeljina

Usvojen izvdještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave Bijeljina

„PRIHVATAMO KRITIKE I SUGESTIJE“ Odbornici ocjenjivali rad Miće Mićića i Gradske uprave Bijeljina
Foto: S. R. Mrkonjić/RAS Srbija

Skupština grada Bijeljina usvojila je danas izvještaj o radu gradonačelnika Miće Mićića i Gradske uprave za 2018. godinu.

Lokalni budžet je stabilan i razvojni, realizuju se brojni kapitalni projekti, a u Bijeljini se se poštuju ljudska i prava nacionalnih manjina, smatraju odbornici skupštinske većine, predvođene SDS.

Odbornici opozicije, na čelu sa SNSD, imali su brojne primjedbe na rad lokalne administarcije, te za ovaj izvještaj nisu glasali.

Obraćajući se odbornicima gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić naglasio je da, Gradska uprava i on, rade javno, transparetno i zakonito, o čemu svjedoči i pozitivno mišljenje Glavne službe za reviziju.

Na dobrobit građana realizujemo kapitalne projekte, poput kanalizacije, gasifikacije – kaže Mićić, ali priznaje da može i bolje.

– Prihvatamo konstruktivne kritike i sugestije. Naš cilj je da razvijamo Bijeljinu koja je drugi grad po veličini u RS.U tome očekujemo i značajniju podršku Vlade RS – rekao  je Mićić.

Opozicija smatra da sve lošiji rezultati svjedoče da gradonačelnik Mićo Mićić  i Gradska uprava Bijeljina ne rade dovoljno dobro.

Foto: S. R. Mrkonjić/RAS Srbija
Foto: S. R. Mrkonjić/RAS Srbija

Predsjednik Kluba odbornika SNSD u Skupštini grada Dragan Knežević najviše zamjerki iznio je na preduzeća čiji je osnivač Grad Bijeljina .

– Preduzeća poput „Ekodepa“, „Vododvoda i kanalizacije“, nižu gubitke, a ništa se ne preduzima. Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća izdvaja 70.000 KM za razvoj preduzetništva, a 160.000 KM za plate i troškove. Imamo primjedbe i na raspodjelu sredstava u Agrarnom fondu. Sa ovom praksom se mora prekinuti – kaže Knežević.

Narodni poslanik SNSD u NS RS Nedeljko Ćorić, koji je bio gost na današnjoj sjednici Gradske skupštine u Bijeljini,  ocijenio je da je primarni zadatak svih, onih sa republičkog, ali i lokalnog niova vlasti da urade sve kako bi Bijeljina postala što bolje mjesto za život svih građana.

– Značajan projekat je izgradnja Drinskog nasipa i mislimo da treba ubrzati sprovođenje obaveza koje ima lokalna zajednica. To se odnosi i na kapitalniji projekat, izgradnje autoputa Beograd-Bijeljina-Banjaluka. Uz pomoć Vlade RS obezbijedili smo sredstva za izgradnju dvije sportske sale. Mora se uspostaviti jača sinergija između republičke i lokalne vlasti – rekao je Ćorić.

Aktuelna skupštinska većina, ali i opozicija složili su se samo u jednom, a to je da je zahvaljući Odsjeku za evropske intergracije i međunarodnu saradnju, Grad Bijeljina u prošloj godini dobio milion maraka donacija.

Smatraju da su uz podršku Vlade Srpske, međunarodne donacije i krediti, preduslov daljeg razvoja Semberije.