Hronika

“PRIJE DVIJE GODINE SU SE JAVILE ADVOKATU” Otac Ive Ilinčić tvrdi da su njegova kćerka i Milena već pokušavale PRIJAVITI NASILNIKA

Advokat Srđan Ilinčić, otac glumice Ive Ilinčić, koja je u Palati pravde juče dala iskaz tužilaštvu na osnovu prijave koju su ona i još nekoliko djevojaka podnijele protiv učitelja glume Miroslava Aleksića, otkrio je da ovo nije prvi put da su Iva i Milena potražile pomoć.

“PRIJE DVIJE GODINE SU SE JAVILE ADVOKATU” Otac Ive Ilinčić tvrdi da su njegova kćerka i Milena već pokušavale PRIJAVITI NASILNIKA
FOTO: MILAN ILIC / RAS SRBIJA

Nisu njih tri sjedile skrštenih ruku, one su pre dvije godine išle kod jednog mog advokata da ga pitaju da li postoji adekvatna pravna zaštita. Nažalost, dobile su jedan odgovor, da tako kažem, pogrešan, gdje je advokat iznio da se tu ne može ništa, da je to zastarjelo i one su bile razočarane. I to nije bio jedini advokat kome su se obratile – naveo je Ilinčić.

Pročitajte još

Ivin otac je rekao za N1 da je iz sudnice izašao vrlo brzo, čak i prije nego što je počela izjava.

– Ja jesam i kao roditelj i kao advokat u cijeloj ovoj priči, danas sam bio više roditelj nego advokat. Iva me zamolila, ali ako hoćete iskreno, i meni ne bi bilo baš svejedno da slučam te detalje, pa sam otišao i čekao da se završi – kazao je Ilinčić.

Kaže da je Ivu sačekao poslije suđenja, i da su mu kolege prenijele da je dala jedan vjerodostojan i dobar iskaz.

S obzirom na to da se radi o događajima od prije šest godina, advokat Ilinčić je prenio da su djevojke te detalje i to nešto što ih je boljelo potisnule. Slušajući jedna drugu, prisjećale su se detalja.

– One su jednostavno to otkopavale iz memorije – kaže Ilinčić.

Na pitanje kako je Iva prelomila da prijavi, advokat Ilinčić kaže zato što je Milena (Radulović) insistirala na tome.

Ilinčić misli da će biti dosta svjedoka, jer se djevojke i žene javljaju i svakim danom ih je sve više i više.