Hronika

"PRIJEĆENO MI JE SMRĆU" Ogorčeni građani se zbog NAPADA NA DAVORA DRAGIČEVIĆA okupili pred PU Banjaluka (VIDEO, FOTO)

Nakon skoro dva sata stajanja ispred Policijske uprave Banjaluka građani se ne razilaze, čak ih je sada, kako javlja novinar Srpskainfo sa terena i više.

"PRIJEĆENO MI JE SMRĆU" Ogorčeni građani se zbog NAPADA NA DAVORA DRAGIČEVIĆA okupili pred PU Banjaluka (VIDEO, FOTO)
FOTO SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Okupljenima se pridružio i gradski odbornik Draško Stanivuković, okružen sa oko 20-ak mladih građana.

Oni su dočekani gromoglasnim aplauzom, a ispred PU Banjaluka ponavljaju “Gotovo je”.

Davor Dragičević je pozvao građane na mir i dostojanstvo. Kaže da ne odlazi dok se svi zločinci ne pohapse.

Davor se građanim obraća putem megafona koji mu je donio Stanivuković. Davor kaže da neće dozvoliti da ih neko napadne.

David je ubijen 23.30 u prstorijama PU Banjaluka. Kada odredim sat i sekund i spustim ruku, tada možete prići nama ili ostati sa ubicama. Kad spustim ruku krećemo u lov – rekao je Davor.

Okupljenima se pridružio i poslanik Neđo Milaković, za kojeg Davor kaže da je on obezbijedio grobno mjesto Davidu, te da je glasao za Anketni odbor.

Naime, zbog incidenta koji se desio na Trgu Krajine večeras u Banjaluci, građani su se okupili ispred zgrade Policijske uprave Banjaluka.

Išli su glavnom ulicom uzvikujući “ko je ubio Davida” i “ko je napao Davora”, a nosili su i druge parole.

Ispred zgrade PU Banjaluka je, kako javlja novinar Srpskainfo veliki broj policajaca, ali i pripadnika jedinice za podršku.

Davor Dragičević je rekao da je na Trgu Krajine večeras dobio prijetnju smrću i da je povučen za ruku.

– Imao sam otvorene prijetnje smrću na Trgu Krajine. Jedna osoba me je povukla za ruku i da mi nismo reagovali ni pripadnici MUP-a RS ne bi reagovali, kao što nisu reagovali ni kada su oteli Davida Dragičevića i ubili ga u onim tamo prostorijama – naglasio je Davor, pokazujući na zgradu Policijske uprave Banjaluka.

Davor Dragičević: Prijećeno mi je smrću

Davor Dragičević: Prijećeno mi je smrću

Posted by Srpskainfo.com on Wednesday, September 19, 2018

On je poručio da se iza zgrade nalaze “kornjače”.

– Ako neko od njih bude nešto meni uradio, nećemo otići dok ne dovedete ubice. Moje je dijete ubijeno i to svi znaju – rekao je Davor.

Banjaluka

"Pravda za Davida" pred Policijskom upravom Banjaluka

Posted by Srpskainfo.com on Wednesday, September 19, 2018

Rekao je da je spreman dati život za istinu, ali da neće otići sam, te je ponovio da više neće otići dok se sve ubice ne otkriju.

– Masakrirali ste mi i ubili dijete, više neću otići. Možete nam donijeti šatore, hranu i deke, jer nećemo otići dok svi ne budu privedeni – poručio je Davor.

Davor za Srpskainfo kaže da je čovjeka koji ga je napao na Trgu Krajine poslao MUP da ga isprovocira.

– Ostajemo na ovom mjestu dok ne dovedu sve saučesnike i ubice. Ovako će prije doći 5. oktobar. Pozivamo sve građane da nam se pridruže. Ako ne otkriju i ne uhapse ubice onda ja krećem u lov – poručio je Davor.

Davor Dragičević: Prijećeno mi je smrću

Davor Dragičević: Prijećeno mi je smrću

Posted by Srpskainfo.com on Wednesday, September 19, 2018

On je nekoliko puta upitao gdje je sada opozicija, međutim kako javlja naš novinar sa lica mjesta, od opozicije tu je samo Šukalo.

Svjedok incidenta na Trgu Krajine, Dušan Savić je rekao za Srpskainfo da je u centar Banjaluke došla nepoznata osoba kako bi izazvala incident.

– Prošao je između građana, uperio prst prema Davoru i rekao “Zapamtićeš”. Tada ga je jedan od članova grupe “Pravda za Davida” odgurno i izgurao. Davor je krenuo za njim i tražio od policije da bude uhapšen – rekao je Savić za Srpskainfo.

Okupljeni uglas ponavljaju da izbora neće biti.

Vuković: Više razuma pokazuje narod nego njegova elita

Profesor Đorđe Vuković, koji je skoro svako veče na Trgu Krajine, rekao je za Srpskainfo da je odgovornost za sve što se dešava na onima koji imaju moć da ovo urazume.

– Ne moze se to traziti od naroda. Više razuma pokazuje narod nego njegova elita. Izbori i rezultati izbora moraju biti u drugom planu. Mir i bezbjednost su ono što mora biti na prvom mjestu – rekao je Vuković za Srpskainfo.