Hronika

PRIJETI JOJ VIŠEGODIŠNJA ROBIJA Podignuta optužnica protiv majke koja je trovala kćerkicu (4) LIJEKOVIMA ZA SMIRENJE

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je 23. aprila 2024. godine optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024.godine do 08.03.2024. godine, u stanju u računljivosti, trovala kćerkicu (4) lijekovima za smirenje.

Policija Srbija
FOTO: RINA

Kako se navodi u saopštenju Trećeg tužilaštva, sumnja se da je i u Smederevu i u bolničkoj sobi Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta „dr Vukan Čupić“ rastvarala u tečnost sedative iz grupe benzodijazepina, koji imaju adiktivno dejstvo, te ih je davala maloljetnoj kćerkici da pije, a bez propisane terapije, pri tom ne mareći za posljedice po zdravlje maloljetne oštećene, piše Blic.

Pročitajte još

Ovakvo ponašanje okrivljene, uzrokovalo je teško narušenje zdravlja maloljetne oštećene, koje se manifestovalo u vidu kliničkih poremećaja nestabilnosti pri hodu, trzaja ruke, cijelog tijela i pojačanog lučenja pljuvačke – navodi se.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da okrivljenoj produži pritvor u kom se nalazi od 08.marta 2024. godine kada je uhapšena, a s obzirom da i dalje postoje razlozi koji su postojali u vrijeme kada je pritvor i određen.

Krivičnim zakonikom propisano je da će osoba koje primjenom nasilja, prijetnjom da će napasti na život ili tijelo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo tjelesni integritet ili duševno stanje maloljetnog člana svoje porodice biti kažnjeno kaznom zatvora od dvije do 10 godina.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu