Svijet

PRIJETI MU 10 GODINA ZATVORA Prodao bebu za 19.000 evra, jer nije mogao da nađe posao zbog korona virusa

Čovjek u Kini navodno je prodao bebu za 19.000 evra osobi koju je upoznao putem interneta, jer je izgubio posao tokom pandemije korona virusa, javljaju tamošnji mediji.

PRIJETI MU 10 GODINA ZATVORA Prodao bebu za 19.000 evra, jer nije mogao da nađe posao zbog korona virusa
FOTO: SHUTTERSTOCK

Kako se navodi, riječ je o radniku migrantu, koji već ima dva sina, a kazao je policiji da se suočio sa velikim finanskijskim nedaćama pošto je ostao bez posla.

Dejli mejl prenosi da je navodno ubijedio suprugu koja je bila u drugom stanju da pristane na ovu protivzakonitu prodaju, prije nego što su sina starog tek 40 dana prodali ženi koja je očajnički željela dječaka, prenosi Telegraf.

Policija je saznala za “transakciju” sasvim slučajno, tako što je ta žena bila sumnjiva organima reda dok je putovala vozom sa djetetom.

Pripadnici policije su je zamolili da siđe sa voza u gradu Hefej, a ona je poslije ispitivanja priznala da je platila novac ljudima u zamenu za dječaka. Lokalna policija odmah je pokrenula istragu i saznala da su biološki roditelji migranti koji rade u Kini.

Par ima već dva sina, od sedam i dvije godine, a kada je majka zatrudnila treći put, morala je da prestane da radi. Policija je saopštila da njen muž nije mogao da pronađe posao zbog pandemije korona virusa, te je htio prodajom djeteta da smanji finansijski teret porodice.

Njima prijeti zatvorska kazna od 10 godina zbog trgovine decom, a u nekim slučajevima u opticaju su doživotna robija, čak i smrtna kazna.