Svijet

Prijeti mu do 3 godine zatvora: Ukrao tramvaj, pa se provozao

Zagrebačka policija traži misterioznog vozača koji je u srijedu uveče ukrao tramvaj na zapadu Zagreba, na okretištu Ljubljanica.

Prijeti mu do 3 godine zatvora: Ukrao tramvaj, pa se provozao
FOTO: RAS SRBIJA

Uspio je da prođe čak četiri stanice, odnosno 1,4 kilometra koliko mu je trebalo da Ozaljskom stigne do Tratinske 65 i stanice Badalićeva. Kad se dovezao na odredište, samo je otvorio vrata i otišao u nepoznatom pravcu. Nije poznato gde je toliko žurio.

Iz PU Zagreb potvrdili su kako su dojavu o nestalom tramvaju dobili oko 23.15 časova.

– Zasad znamo da u tramvaju nije bilo putnika tako da niko nije povrijeđen. Kriminalistička istraga je u toku i utvrđujemo sve činjenice o događaju – rekli su iz policije.

Pročitajte još

Kako se navodi, pregledaju se snimci videonadzora kako bi se identifikovao počinitelj. Svi novi tramvaji imaju ugrađen videonadzor pa je to za sada najbolji trag.

Za sada nije jasno otkud kradljivcu tramvaja znanje za vožnju i prava je sreća da veče nije bilo prometno i da nije izazvao sudar.

Iz ZET-a su potvrdili krađu i napisali kako je tramvaj bio pripremljen za izlazak u saobraćaj.

– Centar za nadzor i upravljanje prometom ZET-a je shodno protokolu, odmah po saznanju na teren uputio kontrolu saobraćaja i pozvana je i policija koja je u Tratinskoj 65 zatekla napušteno vozilo. U tramvaju tokom tog događaja nije bilo putnika, a u incidentu niko nije povrijeđen i nije oštećeno vozilo – napisali su iz ZET-a i potvrdili da analiziraju snimke.

ZET je odmah pokrenuo internu istragu kako bi utvrdili šta se dogodilo i ko je odgovoran za ovaj propust, kako se ne bi ponovio.

Ako uhvate kradljivca, prema Krivičnomzakonu, vjerovatno mu prijeti prijava za neovlašćenu upotrebu tuđe pokretne stvari. Za to mu, pošto se radi o vozilu, prijeti i do tri godine iza rešetaka, piše 24sata.hr.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije