Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“PRIJETIO NAM JE, PA SMO IŠLI NA SUD” Saslušano 15 OSOBA zbog ubistva kod Negotina, svi prošli poligraf

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija

Tokom istrage zbog ubistva Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), na salašu na mjestu Valja Vratne kod Jabukovca, do sada je privedeno na saslušanje 15 osoba koje su prošle poligraf. Među njima je bio i S. M, čija se porodica sudila sa ubijenim Rajom.

Porodica prvog komšije S. M. (38) koji je saslušan zbog sumnje da je umiješan u četvorostruko ubistvo u Jabukovcu, bila je u lošim odnosima sa Kazimirovićima. Kako za Novosti kaže njegova majka Javorka, oni su se sa Kazimirovićem tužili zbog toga što im je, kako tvrdi, zatvorio put do njihovog salaša i nije im dozvoljavao da prođu putanjom koja vodi ka njegovom domaćinstvu.

– Moj sin ništa nije kriv. On ni pile ne može da zakolje, a kamoli čovjeka da ubije. On nije ni bio tu ovih dana, radio je na ćumurani, poslije je išao sa porodicom negdje na kupanje. Mnogo sam se potresla kad su ga odveli. Zašto da ga odvedu? To što smo mi sa komšijom bili na sudu zbog tog puta, je l’ to razlog da nas krive, i što baš mog sina? – kaže Javorka Petrikić.

Ona navodi da su sa prvim komšijama dobro živjeli dok je bio živ Rajin otac Nikola. Poslije toga se nešto u njemu promijenilo.

– Ne znam zašto, ali odjednom je zatvorio put ka našem drugom salašu. Mi smo molili, upozoravali, posle smo i tužili. Prije dvije godine mi je čak prijetio da će mi ubiti sina, snaju i unuka, pa sam prijavila policiji. Žao mi je zbog svega što se dogodilo – priča ova žena.

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Prema informacijama do kojih je Blic došao, do sada je saslušano 15 osoba zbog sumnje da su povezani sa tragedijom. Svi oni bili su podvrgnuti poligrafskom ispitivanju koje su prošli, nakon čega su pušteni.

Ubistvo Raje Kazimirovića, njegove majke, sestre i sestričine, ali i činjenica da se još ne znaju okolnosti koje su dovele do ove tragedije pokrenula je u selu i razne priče. Jedni vele da je Kazimirović, iako je skromno živio na salašu bez vode i struje bio pun para, drugi, pak, sumnjaju da se zbog svoje naravi, nekome dobro zamjerio.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO