Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PRIJETIO U KOMENTARIMA NA VIJESTI Zbog objava o Vigemarku i glavnoj tužiteljki SIPA uhapsila Ranka Petrovića

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Pripadnici SIPA uhapsili su Ranka Petrovića (29) iz Tuzle koji je osumnjičen da je upućivao ozbiljne prijetnje šefu Delegacije Evropske unije i specijalnom predstavniku EU u BiH Lars-Gunar Vigemarku, te glavnoj tužiteljki Tužilaštva BiH Gordani Tadić.

Petrović je uhapšen na području Lipnice kod Tuzle po nalogu Tužilaštva BiH i u toku je njegovo saslušanje.

– Osumnjičeni je pod istragom i tereti se da je upućivao ozbiljne prijetnje Lars Gunar Vigemarku i Tadićevoj putem javnih komentara, koje je ostavljao ispod vijesti objavljenih na internet portalu www.klix.ba –navode u Tužilaštvu BiH.

Dodaju da je Petrović ostavljao poruke i komentare, vidljive svim čitaocima i korisnicima, u kojima je iznosio ozbiljne prijetnje i pozivao na napad na navedene osobe.

-Osumnjičeni je pod istragom zbog krivičnog djela ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom i napad na službenu osobu u vršenju poslova bezbjednosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinioca krivičnog djela – stoji u saopštenju.

Ističe se da će nakon što ispita osumnjičenog, postupajući tužilac donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora i daljim aktivnostima u ovom predmetu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO