Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PRIJETNJE KOSOVU RATOM Ana Brnabić tvrdi da su joj novinari IZVRNULI RIJEČI

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS SRBIJA

Premijerka Srbije Ana Brnabić tvrdi da nije prijetila ratom i da je iznenađena izvještajima s njene jučerašnje konferencije za medije u kontekstu najave formiranja vojske Kosova da Srbija prijeti svojom vojskom.

Ona kaže da je juče deset puta pozvala na priču o školama i obrazovanju, a ne o vojsci i puškama, te da su neki inostrani mediji sve pogrešno prenijeli.

– Rekla sam da se nadam da Srbija nikada u budućnosti neće morati upotrijebiti svoju vojsku, dosta smo ratovali – objasnila je Brnabićeva opet svoju jučerašnju izjavu da je na stolu i vojna opcija.

Podsjećanja radi, ona je juče rekla: “Nadam se da nikada nećemo morati upotrijebiti svoju vojsku, ali, nažalost, mislim da je to u ovom trenutku jedna od opcija na stolu, jer ne možemo gledati novo etničko čišćenje i nove oluje iako Edi Rama na njih”.

No, danas tvrdi da je neprijatno iznenađena kako su neki mediji prenijeli njenu izjavu te je zatražila od svog tima da ponovo pregledaju snimak, insistirajući da je pozivala na mir, razum i razgovor.

– Izvukli su pola moje rečenice i ispalo je da Srbija prijeti nečim, što je nevjerovatno i žao mi je, jer se radi o duboko ukorijenjenoj percepciji. Najviše mi je žao što u inostranim medijima nigdje nisam vidjela (vijest) da je 15 dana zabranjena štampa na srpskom jeziku na teritoriju Kosova – rekla je danas Brnabićeva, piše avaz.ba.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO