Hronika

Prikrivenim istražiocima prodavali drogu: Barišiću i Bendri UKINUTA OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA, postupak vraćen na novo suđenje

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je oslobađajuću presudu Robertu Barišiću i Dejanu Bendri iz Jajca, optuženima za prodaju 5,4 kilograma marihuane, te postupak vratio na novo suđenje Okružnom sudu u Banjaluci.

vrhovni sud rs
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

To je drugi put da Vrhovni sud Republike Srpske ukida prvostepenu presudu u ovom predmetu. Naime, Barišić je prvobitno bio osuđen na tri godine zatvora zbog trgovine drogom, a Bendra na godinu zbog posredovanja u prodaji narkotika.

Međutim, ta presuda je ukinuta i u ponovljenom postupku banjalučki Okružni sud ih je oslobodio krivice, navodeći da optužnica nije dokazana. Na novu presudu tužilaštvo je uložilo žalbu koja je usvojena i presuda je ponovo ukinuta i predmet će opet krenuti ”od nule”.

Prema optužnici Barišić i Bendra su, zajedno sa još dvije osobe, prikrivenim istražiocima MUP Republike Srpske prodali 5,4 kilograma marihuane na području Šipova. Prodaju su dogovorili i realizovali od 5. do 7. septembra 2019. godine, a otkriveni su okviru akcije ”Pliva”.

U tome su učestvovali Nihad Omanović iz Bugojna i Еmir Korda iz Livna koji su priznali krivicu. Omanović je osuđen na pet, a Korda na tri i po godine zatvora. U optužnici se navodilo da su narkotike automobilom ”citroen C4” dovezli na područje Šipova, a primopredaja je obavljena u blizini restorana uz magistralni put Šipovo – Strojice – Kupres.

Nakon primopredaje Omanović, Korda i Barišći su uhapšeni dok je Bendra pobjegao. U bjekstvu je bio mjesec dana, odnosno do 11. oktobra 2019. kada se predao policiji, piše ATV.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu