Gradovi

PRIKUPLJENE 123 DOZE Pozivu se odazvali dobrovoljni davaoci krvi iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore

U akciji dobrovoljnog davanja krvi u mjestu Tolisa kod Modriče danas su prikupljene 123 doze krvi za potrebe Opšte bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju.

PRIKUPLJENE 123 DOZE Pozivu se odazvali  dobrovoljni davaoci krvi iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore
FOTO: SRNA

Akciji, koju je povodim 30 godina od proboja Koridora organizovalo Društvo dobrovoljnih davaoca krvi “Rafinerije ulja” Modriča, odazvalo se 146 davalaca iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

Pročitajte još

Predsjednik ovog društva iz Modriče Slavko Jeftić rekao je da su u trećoj ovogodišnjoj akciji učestvovali humani ljudi iz Banjaluke, Laktaša, Bijeljine, Višegrada, Istočnog Sarajevo, Ugljevika, Jagodine, kao i članovi Organizacije dobrovoljnih davalaca krvi “Sveti Sava” iz Nikšića.

– Sedam davalaca krv je danas dalo prvi put, a Nenad Jeftić iz Velike Obarske kod Bijeljine je to učinio 101. put – rekao je Jeftić.

Milenko Eraković, predsjednik Upravnog odbor Dobrovoljnih davalaca krvi “Sveti Sava” iz Nikšića, rekao je da je posebna čast da učestvuju u akciji posvećenoj najhumanijoj operaciji i pobjedi Vojske Republike Srpske u posljednjem ratu – Proboju koridora.

Prihvati notifikacije