Hronika

PRIMILA MITO Uhapšena pomoćnica ministra poljoprivrede

Pomoćnica Ministra poljoprivrede Srbije D. J. N. lišena je slobode danas oko 12 časova zbog krivičnog dela primanje mita. Lisice su stavljene i D. Č. za krivično djelo davanje mita.

PRIMILA MITO Uhapšena pomoćnica ministra poljoprivrede
FOTO: SHUTTERSTOCK

Kako je saopšteno iz Tužilaštva za organizovani kriminal, postoje osnovi sumnje da je osumnjičena D.J.N., od osumnjičenog D. Č. primila mjesečnu ratu, unaprijed obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede.

– Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemjesečnog predistražnog postupka danas su oko 12 časova policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala lišili slobode dvije osobe, D.J.N. pomoćnicu ministra poljoprivrede Republike Srbije zbog krivičnog djela primanje mita i D.Č. zbog krivičnog djela davanje mita – saopšteno je iz tužilaštva.

Osumnjičenoj D.J.N. je obećana isplata koristi u visini od oko 1.000 evra mjesečno, u naredne dvije godine, dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci.

Pretresi su u toku.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal, piše Blic.