Društvo

Primljena u bolnicu 21. januara: U Srbiji preminula djevojčica (12) koja je bila zaražena korona virusom

Djevojčica H. D. (12) iz Tutina preminula je u Opštoj bolnici Novi Pazar.

Primljena u bolnicu 21. januara: U Srbiji preminula djevojčica (12) koja je bila zaražena korona virusom
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ovu vijesti potvrdili su za Telegraf iz te zdravstvene ustanove navodeći da je “najvjerovatnije u konkretnom slučaju riječ o smrtnom ishodu izazvanim imunološkim komlikacijama usred ranije infekcije SARS COV-2 virusom”.

Četvoročlana komisija koju čine dr Lajla Sebečevac, spec. anesteziologije sa reanimatologijom, dr Hada Toković, spec. pedijatrije, dr Ruža Milanović, spec. pedijatrije – subspec. kardiologije, prim. dr Fehim Juković, spec. sudske medicine saopštila je da je dijete primljeno 21. januara u bolnicu.

Kako su precizirali, primljena je na Odjeljenje pedijatrije u 17.16, gdje je sanitetom dovezena iz lokalnog Doma zdravlja u Tutinu u teškom opštem stanju i u pratnji medicinskog osoblja.

Pročitajte još

Po prijemu je, dalje navode, podvrgnuta dostupnim dijagnostičkim procedurama i započeta je terapija, ali je uprkos preduzetom došlo do daljeg pogoršanja stanja i nastupila je smrt.

– Na osnovu kompletne kliničke slike i toka bolesti kod djeteta, zatim rezultata svih urađenih analiza, uzimajući u obzir i podatke o prethodno dijagnostikovanim oboljenjima, najvjerovatnije je da se u konkretnom slučaju radilo o smrtnom ishodu izazvanim imunološkim komlikacijama usred ranije infekcije SARS COV-2 virusom, tzv. multisistemskom inflamatornom post-covid sindromu (MIC-s) – naveli su odgovoru na pitanja portala Telegraf, dodajući da je smrt nastupila istog dana u 20.10 časova.