Zabava

PRIMORANI DA SNIZE CIJENE NASTUPA Nekada su zarađivali hiljade, a ovo su cifre koje sada dobijaju

Mnogi pjevači bili su primorani da spuste cijenu svojih nastup nakon krize koja je zavladala zbog pandemije virusa korona u svijetu, te je dosta zvijezda prepolovilo zaradu proteklih mjeseci.

PRIMORANI DA SNIZE CIJENE NASTUPA Nekada su zarađivali hiljade, a ovo su cifre koje sada dobijaju
FOTO: ANA PAUNKOVIĆ/RAS SRBIJA

Među njima su Andreana Čekić (sa 5.000 na 4.000 evra), Dara Bubamara (sa 6.000 na 4.000 evra), Katarina Živković (sa 3.000 na 1.500 evra), Sloba Radanović (sa 7.000 na 4.000 evra).

I većina pjevača iz komšiluka morala je da koriguje cijene. Jelena Rozga je prije nekoliko nedjelja nastupila u jednom beogradskom restoranu, ali tada je naplatila 9.000 evra umesto 12.000, koliko je ranije uzimala. Džala i Buba nisu htjeli da smanje honorare, i dalje traže 12.000, pa su im mnoge tezge otkazane. Poznati menadžer iz Sarajeva Mario Softa smatra da su pojedini estradnjaci do sada tražili leba preko pogače.

FOTO: ROZGAJELENAOFFICIAL/INSTAGRAM/SCREENSHOT
FOTO: ROZGAJELENAOFFICIAL/INSTAGRAM/SCREENSHOT

– Ove cijene koje su spustili su baš onakve kakve treba da budu. I te cijene su visoke za neke pjevače kojima su takozvani menadžeri, po zapadnoj Evropi podigli cijene, jer oni ne vrijede ni pola od toga što su spustili. Ne vrijede jer ne ispoštuju za dva sata ništa što bi trebalo, izuzev istinskih zvijezda kao što su Brena, Čola, Ceca, Dino Merlin, Aca Lukas. Korona je dobro došla da se postave tamo gdje jesu. Da bi tražio 10. 000 evra, pjevač mora da dovede u diskoteku najmanje 2.000 ljudi, a ne 200, kao što oni rade – smatra Softa. Sa druge strane, Goran Lečić Leka ima drugačije viđenje stvari.

– Ovo je period koji je nepredviđen i nadam se da se nikada neće ponoviti. Moji ljudi i ja imamo maksimalno razumijevanje jer ovo nije period kada treba da mjerimo cijenu nastupa. Pa vlasnici klubova nemaju mogućnost da prime ljude, pa samim tim ni da plate pjevače u punoj cijeni. To je glavna stvar u ovom poslu. Neki pjevači su se u to uklopili i rade, a neki nisu htjeli da spuštaju cijene, pa i nemaju posla, već čekaju da sve prođe, pa da nastave s radom – zaključuje Lečić, prenosi Blic.

Prihvati notifikacije