Politika

PRIORITET JE JAČANJE SRPSKE Višković: Saradnja sa SDSS je poziv građanima na sabornost

Potpredsjednik SNSD Radovan Višković izjavio je Srni da je sporazum ove partije sa Strankom demokratske srpske Semberije (SDSS) Miće Mićića prvenstveno poziv građanima na sabornost u interesu srpskog naroda i jačanja Republike Srpske.

PRIORITET JE JAČANJE SRPSKE Višković: Saradnja sa SDSS je poziv građanima na sabornost
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ovo je poruka i drugim lokalnim zajednicama da svoje stranačke razmirice treba da ostavimo po strani, a da nam bude interes da se svi ujedinimo oko očuvanja Republike Srpske i jačanja prostora na kome živimo – rekao je Višković tokom večerašnje posjete Gradskoj organizaciji SNSD u Bijeljini.

Višković, koji je u ime Predsjedništva SNSD zadužen za grad Bijeljinu, na sastanku sa Predsjedništvom Gradskog odbora stranke u ovom gradu razgovarao je o juče potpisanom sporazumu SNSD sa SDSS i pripremama za jesenje lokalne izbore.

– Upoznao sam članstvo Predsjedništva Gradskog odbora SNSD Bijeljina sa sporazumom, čuo njihovo mišljenje. Zadovoljan sam razmišljanjem ljudi, a sada to treba prezentovati članstvu stranke na području grada i da što spremnije uđemo u lokalne izbore, bili oni u oktobru ili će biti prolongirani. Kad god da izbori budu, mi ćemo kao gradska organizacija u Bijeljini biti spremni – poručio je on.

Višković je rekao da će fokus u Bijeljini biti na kandidatskim listama, sa ciljem da osvajanja što više glasova za odbornike u gradskoj skupštini.

On nije rekao ime onog koji će na poziciji gradonačelnika Bijeljine, po sporazumu, naslijediti Mićića, koji treba da se povuče sa pozicije gradonačelnika za opšte izbore 2022. godine.

– Očekujem pobjedu SNSD i naših koalicionih partnera u Bijeljini, Ugljeviku i Loparama, da pobijede na lokalnim izborima i da preuzmu vlast, jer dokazali smo kao koalicija na republičkom nivou da možemo i da zaslužujemo da i u ovim lokalnim zajednicama od sljedećih izbora naša koalicija bude na vlasti – ocijenio je Višković.

Prema njegovim riječima, Bijeljina nikada nije bila oštećena po pitanju podrške republičke vlasti u sprovođenju značajnih projekata koji su i do sada rađeni, za vrijeme vlasti SDS.

– Sporazum je više poruka našim građanima u Republici Srpskoj da se okupljamo, da nam je interes srpskog naroda na prvom mjestu i da imamo sabornost, a projekti će se raditi sa svakom vlašću – poručio je Višković.

On je istakao da na prvom mjestu treba da budu sabornost i jedinstvo, te da se pošalje poruka – ako to može da radi Bijeljina, zašto ne bi mogle i ostale lokalne zajednice.

Prihvati notifikacije