Hronika

PRIPADNICI KRIMINALNIH KLANOVA Banjalučanin i tri Crnogorca uhapšeni u Beogradu

Banjalučanin čiji S.K. (42) i trojica državljana Crne Gore, koji su u evidenciji crnogorske policije označeni kao pripadnici kriminalnih klanova, uhapšeni su u Beogradu, pišu Večernje novosti.

PRIPADNICI KRIMINALNIH KLANOVA Banjalučanin i tri Crnogorca uhapšeni u Beogradu
FOTO: PROFIMEDIA

Hapšenje je izvršeno sinoć u beogradskom hotelu “Kraun plaza”, a uhapšeni su i državljani Crne Gore N.M. i B.A, stari po 35 godina, i dvadesetsedmogodišnjak M.M, sva trojica iz Podgorice.

Ispituje se uloga Banjalučanina, koji je ranije bio na Interpolovoj crvenoj potjernici zbog pokušaja ubistva.

Novosti nezvanično saznaju da je policija privremeno zaplijenila blindirani BMV i “audi” crnogorskih tablica.

Pripanici MUP-a Srbije su na krovu hotela pronašli pištolj, za koji se sumnja da ga je neko od ove četvorice sakrio.

Njima je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja.

Podgoričanin B.A. i Banjalučanin S.K. u Beograd su stigli avionom, a sinoć su im se pridružili N. M i M. M, koji su došli blindiranim BMV-om i “audijem”. Prva dvojica bili su redovno prijavljeni u hotelu, dok su se druga dvojica skrivali.

Prema podacima crnogorskih službi bezbjednosti, B.A. sa nedavno ranjenim Igorom Krstvićem, ali i M. M. i N. M. čini organizovanu kriminalnu grupu, koja djeluje na području Podgorice. Dio su “škaljarskog klana”, a navodno su planirali da u Beogradu ostanu četiri dana, pišu Večernje.

Srpska policija sada istražuje koje su bile njihove namjere, odnosno ko je bio meta.