Politika

“Priprema terena za naredne izbore” Kovačević poručio da je Sud BiH potvrdio da ODLUČUJE NA OSNOVU POLITIKE, a ne prava (VIDEO)

Činjenica da je Apelaciono vijeće Suda BiH odbilo žalbu na sramnu i političku odluku Centralne izborne komisije BiH samo je, nažalost, još jedna potvrda da ovaj sud odluke najčešće donosi na osnovu politike, a ne prava, rekao je portparol SNSD Radovan Kovačević.

“Priprema terena za naredne izbore” Kovačević poručio da je Sud BiH potvrdio da ODLUČUJE NA OSNOVU POLITIKE, a ne prava (VIDEO)
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Mnogo je pitanja kako je moguće da donesu jednu takvu odluku. Danas imamo činjenicu da renomirani eksperti iz oblasti vještačenja dokumenata tvrde da je CIK donio odluku na osnovu vještačenja koja je vršila osoba koja je nestučna i koja je nekvalifikovana za taj posao. Pri tome, činjenica je da je odluka CIK donesena izvan zakonskog roka, što je isto tako bio jedan od formalnih razloga za prihvatanje žalbe i za poništavanje odluke CIK – rekao je Kovačević za RTRS.

Pročitajte još

On je istakao da je “potpuno jasno da se sve ovo radi iz isključivo političkih razloga, te da su ljudi iz SDS i PDP instalirani u CIK od SDA iz samo jednog razloga – da bi se prekrajala izborna građana Republike Srpske”.

– Ova odluka je jedan probni balon, priprema terena za naredne opšte izbore 2022. godine kada je, dakle, potrebno da se umjesto nih koji su izbor građana Srpske, nametnu oni koji su izbor (lidera SDA) Bakira Izetbegovića. Čuli smo Izetbegovića koji kaže da su Srbi loš narod zato što biraju Dodika i SNSD – rekao je Kovačević, piše RTRS.

Prihvati notifikacije