Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PRIPREME ZA NOVU GRIJNU SEZONU Za remont i sanaciju toplifikacione mreže MILION MARAKA

Banjaluka
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Nakon vanrednog prekida remonta proizvodnih postrojenja i sanacije distributivne mreže zbog ponovnog pokretanja sistema za isporuku energije, Eko toplane su od 20. maja ponovo otpočele remont, sanaciju i rekonstrukciju mreže.

Kako su saopštili, za ovu namjenu biće izdvojeno preko milion konvertibilnih maraka sopstvenih sredstava. Osim ulaganja u redovan remont proizvodnih postrojenja, planirana su i ulaganja u rekonstrukciju i sanaciju toplifikacione mreže. Do početka naredne sezone grijanja biće rekonstruisani dijelovi vrelovodnih i toplovodnih trasa prema prioritetima, određenim na osnovu rezultata dobijenih ispitivanjem mreže, ali i na osnovu broja intervencija tokom protekle sezone grijanja. Pojedine trase biće sanirane, dok će pojedini dijelovi biti u potpunosti zamijenjeni.

– Ulaganja će biti usmjerena i u građevinsku i mašinsku rekonstrukciju vrelovodnih šahtova. Plan investicija, između ostalog, podrazumijeva i automatizaciju i rekonstrukciju dijela toplotnih podstanica koja obuhvata zamjenu elektro ormara, zamjenu dotrajalih armatura i postavljanje mjernih uređaja – kažu u EkoToplanama.

U okviru priprema za sezonu grijanja 2019/2020, Eko toplane su već krajem prošle sezone počele nabavljati biomasu za naredu sezonu. Do sada je obezbijeđeno preko 20 odsto potrebnog energenta. Nabavka drvnog sortimenta se obavlja vlastitim sredstvima Eko toplana u skladu sa definisanim planom nabavke energenta.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Zbog niskih spoljnih temperatura, Eko Toplane su grijale do 22. aprila, a nakon toga je uslijedio  planirani remont. Međutim, zbog talasa zahlađenja, radijatori u gradu su ponovo uključeni od 13. do 18. maja.

– To je podrazumijevalo prekidanje započetog remonta i priprema za sanaciju i rekonstrukciju distributivne mreže, kao i pripremu sistema za ponovnu isporuku toplotne energije, što je bio veoma zahtjevan posao koji je, zahvaljujući dvadesetčetvoročasovnom angažmanu svih raspoloživih ljudskih i materijalnih resursa Eko toplana, urađen u veoma kratkom roku- rekli su iz ovog preduzeća.

Podsjećaju korisnike da se za sva pitanja i sugestije mogu obratiti na besplatan info broj 0800 502 12, te pisati na adresu Bulevar vojvode Živojina Mišića 32, Banjaluka ili na mjel: [email protected]

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO