Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PRIPREME ZA SEPTEMBAR U toku obnavljanje pješačkih prelaza u blizini škola

Banjaluka
Autor:

Foto:Grad Banjaluka

Uoči početka nove školske godine, na saobraćajnicama u blizini škola obnavlja se horizontalna saobraćajna signalizacija, kako bi đaci bili što bezbjedniji na putu do učionica.

U toku je obilježavanje natpisa ,,škola“, na kolovozu i pješačkim prelazima, kao i kontrolisanje ispravnosti vertikalne saobraćajne signalizacije u zonama svih škola na gradskom i prigradskom području te zamjena dotrajalih i oštećenih „ležećih policajaca“ – ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Pored ovih aktivnosti, početkom nove školske godine, sprovodiće se i promotivna akcije sa ciljem jačanja pažnje svih učesnika u saobraćaju zbog početka školske godine. Iznad saobraćajnica će biti postavljeni novi transparenti za upozoravanje vozača, a za najmlađe učesnike u saobraćaju, tačnije za sve prvačiće, Grad je pripremio poklone: saobraćajni bukvar i majicu koja će i djecu i vozače podsjećati da se bezbjedno ponašaju, te raspored časova sa motivima saobraćajnih znakova.

– Septembar je mjesec kad djeca igralište i loptu, zamjene školskim klupama i knjigama, ali još nisu dovoljno svjesna da se moraju bezbjedno ponašati na putu od kuće do škole, ne mogu pravilno da procijene brzinu vozila i saobraćajne situacije i zato svi zajedno moramo uložiti maksimalne napore kako ne bi došlo do neželjenih posljedica – naglašavaju u Odjeljenju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO