Politika

“PRIŠTINA IZAZIVA INCIDENTE” Zamjeniku gradonačelnika Beograda zabranjen ulazak na Kosovo

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, kome je policija samoproglašenog Kosova jutros zabranila ulazak na Kosovo i Metohiju, poručio je da Priština izaziva incidente i ne želi da se izbjegli Srbi vrate na svoja ognjišta.

“PRIŠTINA IZAZIVA INCIDENTE” Zamjeniku gradonačelnika Beograda zabranjen ulazak na Kosovo
FOTO: RTV PINK/YOUTUBE/SCREENSHOT

Privremene vlasti u Prištini pokazale su da ne žele da se srpska djeca igraju na Kosovu i da se izbjegli Srbi vrate na svoja ognjišta. To je politika Prištine – naveo je Vesić na svom Fejsbuk profilu.

On je istakao da Beograd traži kompromis i da je posvećen razvoju, dok Priština izaziva incidente i šalje na Srbe naoružane policajce.

– Željeli su da naprave incident. Poslali su dva puna džipa naoružanih policajaca, ali naravno da nas neće time uplašiti – zaključio je Vesić.

Policija samoproglašenog Kosova jutros Vesiću nije dozvolila da uđe na teritoriju Kosova i Metohije, uz obrazloženje da “njegov boravak na Kosovu predstavljao opasnost za bezbjednost”.

Vesić je bio u delegaciji Beograda koja je krenula na obilježavanje Dana opštine Kosovska Mitrovica. Ostali članovi delegacije nastavljaju posjetu sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.