Politika

"PRITISNUO POGREŠAN TASTER" Borenović pojasnio Krunićev glas za Dodikovu izjavu

Poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ljubisa Krunić sinoć je, takođe, želio da glasa protiv veta srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, ali je greškom pritisnuo pogrešan taster – rekao je ovo predsjednik PDP Branislav Borenović, ističući da je to odraz demokratije u stranci, a ne raskola.

"PRITISNUO POGREŠAN TASTER" Borenović pojasnio Krunićev glas za Dodikovu izjavu
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

✅ U kasnim večernjim satima sa najizdržljivijim poslanicima u našem Klubu poslanika. Jelena Trivic Драшко Станивуковић Draško Stanivuković Љубиша Крунић – Ljubiša Krunić

Posted by Branislav Borenović on Thursday, July 18, 2019

On je istakao da poštuje to što su poslanici PDP Draško Stanivuković i Jelena Trivić glasali mimo zvaničnog stava stranke, jer je to njihovo pravo.

Pročitajte još

– PDP želi da omogući svojim članovima da slobodno misle, čime se razlikujemo od onih stranaka u kojima vlada diktatura – rekao je Borenović. On je pojasnio da je sinoć bio u NSRS, te održao sastanak sa članovima Kluba PDP, kojima je rekao da glasaju po svojim uvjerenjima i stavovima.

– Stanivuković i Trivićeva su rekli da će glasati protiv, a isto je rekao i Krunić. Međutim, kada je bilo glasanje on je greškom pritisnuo taster “ZA” jer je mislio da se glasa o zaključcima – pojasnio je Borenović.

Dodao je da PDP ostaje opoziciona stranka sve dok je on predsjednik i “dok su ove političke okolnosti”.