Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Privođenje na Graničnom prelazu Gradina: Rumun i Italijanka uhapšeni zbog krijumčarenja ljudi

Hronika
Autor:

Službenici Granične policije BiH uhapsili su na graničnom prelazu Gradina državljanina Rumunije čiji su inicijali S.G.S. (25) osumnjičenog za krijumičarenje ljudi, saopšteno je iz Granične policije.

Kontrolom automobila njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao S.G.S. utvrđeno je da je suvozač na uvid dao ličnu kartu Rumunije, a da je riječ o državljaninu Avganistana koji je boravio u migrantskom centru Ušivak.

Vozač S.G.S, koji je uhapšen 17. avgusta, predat je Tužilaštvu BiH.

Pripadnici Granične policije BiH su na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, na letu iz Istanbula uhapsili državljanku Italije i Bugarske čiji su inicijali P.G. (53) zbog sumnje da je počinila krivično djelo krijumičarenje ljudi.

Granična policija je kontrolisala ovu ženu zajedno sa još tri lica i tom prilikom su otkrivena tri pasoša Turske, nosači i silikonski otisci pečata graničnih policija EU zemalja i Turske.

P.G. je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predata Tužilaštvu BiH, dok su tri državljanina Turske ispitana u svojstvu svjedoka i odbijen im je ulaz u BiH nakon čega su vraćeni u Istanbul.

Iz Granične policije navode da je u prvih sedam mjeseci evidentirano 37 krivičnih djela krijumčarenje ljudi, te tri organizovane grupe ili udruženja za vršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata.

Nadležnom tužilaštvu je u ovom periodu podneseno 37 izvještaja protiv 74 lica, a među prijavljenima je 61 državljanin BiH, četiri Srbije, tri Crne Gore i po jedan državljanin Turske, Egipta, Sirije, Holandije, Pakistana i Alžira.

– Broj otkrivenih krijumčara, a samim tim i aktivnosti policijskih službenika konstantno se povećava – navedeno je u saopštenju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO