Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PRIZNANJE OSUMNJIČENE ZA ZLOČIN KOD NEGOTINA “Istina je, bila sam u vezi sa ubicom”

Hronika
Autor:

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Nakon što je Davor Pernić (35), koji je uhapšen zbog četvorostrukog ubistva u Jabukovcu početkom avgusta, promijenio odbranu i rekao da je mještanka Maja Bađukić (25) učestvovala u masakru, tužilaštvo je odlučilo da naloži njeno hapšenje i predloži pritvor, saznaje Blic.

Kako Blic nezvanično saznaje od izvora upućenog u istragu ubistva, od početka je bilo poznato da su ubistva izvršena hicima iz dva oružja, što je policiju i tužilaštvo navodilo na zaključak da je Pernić imao saučesnika. Međutim, tek kada je ove nedjelje – nakon gotovo mjesec dana pritvora – glavni osumnjičeni promijenio iskaz i rekao da je Bađukićeva pucala u žrtve, tužilaštvo je odlučilo da pritvori ženu. Nakon višesatnog ispitivanja, Maja je priznala da je bila u vezi sa Davorom.

Foto: Blic/RAS Srbija

– Osumnjičena je za saučesništvo u zločinu – ubistvu Raje Kazimiroviće (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), i određen joj je pritvor do 30 dana. Na saslušanju je detaljno pričala o odnosu sa Pernićem, za kog je priznala da su bili u vezi. Prije toga je, međutim, tvrdila da je “iz samo njemu znanog razloga opsjednut njome”, kao i da ona ni na koji način nije povezana sa žrtvama, niti je znala kakvog su imovinskog stanja. Pernića je upoznala prije nekoliko mjeseci kada joj je u Jabukovcu pukla sajla gasa na automobilu. Mještani su joj preporučili Pernića, jer je bio dobar majstor. Platila mu je deset evra i razmjenili su brojeve telefona, kako je navela, za slučaj da joj zatreba za kola – priča sagovornik Blica upoznat sa istragom.

Prema njenim navodima, nekoliko dana kasnije došlo je do ponovnog, neplaniranog i svakako neželjenog susreta sa Pernićem. Naime, ona je ”nisan” prodala mladiću D. S. iz Malajnice, sa kojim je Pernić odavno imao neke neraščišćene račune, a kupac je došao kod nje da joj da dio novca za kola.

– Čim je D. S. došao, neko je počeo da lupa na ulazna vrata i viče “otvaraj, sve ću da vas dignem u vazduh”. Nije znala ko je, otvorila je i ugledala Pernića u maskirnoj uniformi i naoružanog puškom. Naredio je momku da legne, a njoj da upali sva svjetla u kući. Dok je ona to radila, nije čula pucanj, već nešto kao tihi prasak, i po povratku u dnevnu sobu vidjela da je mladić ranjen u nogu. Ispričala je da je bila u strahu da joj se ne probudi sedmogodišnji sin, koji je spavao u sobi, ali je smogla snage da im kaže da će pozvati policiju ukoliko ne izađu iz njene kuće i sve nesuglasice koje imaju neka rješavaju van. Tada im je, kako je navela, Pernić zaprijetio da će ubiti i njih i njihove najbliže ukoliko o ranjavanju obavjeste policiju. Nakon toga su otišli – navodi izvor.

Pred tužiocem, osumnjičena je pokušala da svoj odnos sa ubicom opravda strahom jer joj je navodno prijetio da će ubiti i nju i njene najbliže.

– Negirala je da je ona tipovala žrtve, jer ih navodno nije poznavala. Niti je iz tog sela, niti je njena kuća u blizini doma žrtava. Na poslednjem saslušanju Pernić ju je optužio da je upravo ona pucala iz puške u žrtve, ali je iznjela alibi za taj 7. avgust. Prema njenoj tvrdnji, bila je kod svojih roditelja u selu Dupljane, slavili su. Kod njih je otišla dan ranije da bi pomogla majci. Sve to će se provjeriti – napominje izvor i dodaje da će se takođe detaljno vještačiti i komunikacija između Pernića i Maje Bađukić.

Foto: Instagram

Davor Pernić je uhapšen tri nedjelje poslije masakra na salašu Kazimirovića na obodu Jabukovca. Na saslušanju je pomenuo Maju, jer je navodno htio da joj pomogne i sakupi novac za operaciju tumora. Tvrdio je da ju je upoznao preko Fejsbuka, ali da se nisu vidjeli. Ubrzo je promijenio izjavu kod tužioca i rekao da je Maja sve smislila i čak ubila četvoro ljudi i to zato što je znala da imaju novca. Pernić je uhapšen nakon što je pao na poligrafu.

Otac ubice: Pitao me za Maju prošle sedmice

– Sin mi nikada nije pričao o toj Maji. Pominjao mi je neke djevojke sa kojima je bio, ali ne i nju. Davor me je o njoj pitao prošle sedmice kada sam bio kod njega u posjeti, u pritvoru. Zanimalo ga je da li je u Jabukovcu, “da li se viđa”, na šta sam mu odgovorio da se ne viđa u selu – rekao je za Blic Slaviša Pernić, otac osumnjičenog Davora.

Majin otac: Moja kćerka nije kriva

– Moja kćerka da je kriva i da ima bilo kakve veze sa zločinom, sigurno ne bi došla iz Beča da da izjavu – kategoričan je Ljubiša Ljubić, otac osumnjičene Maje.

Prema njegovim riječima, Maja je bila u Austriji, gdje živi sa sinom i suprugom, i u četvrtak oko sedam sati stigla je, i to samo da bi dala izjavu tužiocu.

– Ne znam ko joj je proslijedio poruku da tužilac hoće da je sasluša. Odazvala se, a mogla je sve da ignoriše, jer je u Austriji legalno, ima vizu, sin joj ide tamo u školu – rekao je njen otac i dodao da će njegova kćerka dokazati da nema nikakve veze sa četvorostrukim ubistvom koje je počinio jedan bolesnik opsjednut njome.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO