Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Prnjavor: Učenici muzičke škole održali koncert na otvorenom

Kultura
Autor:

Foto: Srna

Učenici Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Konstantin Babić” iz Prnjavora održali su četrdesetpetominutni koncert na otvorenom povodom obilježavanja 21. juna – Svjetskog dana muzike.

Pedagog ove škole Gordana Babić rekla je da se za razliku od standardne organizacije koncerata u dvoranama danas klasična muzika mogla čuti u glavnoj ulici.

– Učenici su svirali kompozicije klasične muzike i na taj način pokušali smo da ukažemo sugrađanima koliko je muzika važan dio života svakoga od nas. Ovo predstavlja i krunu rada tokom cijele godine naših učenika, koji su talentovani i vrijedni – naglasila je Babićeva.

Profesor solfeđa Nataša Kovačević ukazala je da se danas u Prnjavoru umjetnička muzika mogla čuti sa jednog drugačijeg podijuma, na kojem su mladi muzičari spontano svirali djela najpoznatijih kompozitora.

– Naši učenici su se rado odazvali jer je ovo opuštena varijanta koncerta, a posebno su za nastup bili zainteresovani učenici pripremnog razreda koji se prvi put susreću sa ovakvom aktivnošću – rekla je Kovačevićeva.

Direktor škole Đorđe Kovačević podsjetio je da obilježavanje 21. juna kao Svjetskog dana muzike datira iz 1982. godine, kada se u Parizu pojavila ideja da umjetnici širom svijeta nastupom na otvorenom iskažu slobodu i kreativnost.

Kovačević je dodao i da je ovo treća uzastopna godina kako Muzička škola organizuje obilježavanje ovog dana.

– Možemo vidjeti da su se sugrađani na to već i navikli, što je efekat koji smo i htjeli da postignemo. Istovremeno, ovakvim nastupima željeli smo i da Prnjavor približimo umjetničkoj sferi velikih gradova – istakao je Kovačević.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO