Regioni

PRNJAVORČANI NE KRIJU ZADOVOLJSTVO "Ponosne kartice" značajna ušteda za više od 850 porodica

Korištenjem "Ponosne kartice 2020–cijena minus za tri plus" više od 850 porodica sa troje i više djece na području Prnjavora mjesečno će pri kupovini uštedjeti 100 KM do 200 KM.

PRNJAVORČANI NE KRIJU ZADOVOLJSTVO "Ponosne kartice" značajna ušteda za više od 850 porodica
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

To na godišnjem nivou dostiže ukupan iznos od milion do dva miliona KM uštede, rekao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš nakon potpisivanja sporazuma o realizaciji ovog projekta sa Fondacijom “Za život” iz Banjaluke.

Tomaš je pozvao privredne subjektima sa područja ove lokalne zajednice da se priključe i budu dio ove velike ideje i istovremeno pomognu porodicama sa troje i više djece.

– Uvjeren sam da će ova ideja naići na odobravanje naših privrednik. Mi ćemo već danas obavijestiti korisnike kako da se prijave da bismo što prije mogli početi sa realizacijom projekta – rekao je Tomaš novinarima.

Predsjednik Upravnog odbora Fondacije “Za život” Dragan Dakić izrazio je zadovoljstvo što se opština Prnjavor priključila projektu “Ponosna kartica” i na taj način stala u red opština koje uvažavaju i prepoznaju značaj porodica sa troje i više djece.

– Opština Prnjavor nam je dala i tehničku podršku u realizaciji projekta na taj način što će biti određen službenik u opštinskoj administraciji koji će biti zadužen za asistenciju građanima za prijavu za ovu karticu – rekao je Dakić.

Predsjednik Fondacije “Za život” Boris Tubić napomenuo je da je prvenstveno bilo zamišljeno da kartica glasi na majku koja u porodici nosi najveći teret podizanja i odgajanja djece, ali da je ukoliko okolnosti tako nalažu moguće da kartica glasi i na druga lica.