Digitalna Srpska

"Problem je odmah otklonjen" Tviter priznao da je bilo problema sa bezbjednošću nekih funkcija

Tviter je, poslije više nedjelja, priznao da je povrijedio privatnost svojih korisnika i da je objavio tvitove koje niko nije trebalo da vidi osim njihovih najbližih prijatelja.

Tviter logo
FOTO: JOHN G. MABANGLO/EPA

Funkcija Tviter Krugovi omogućava korisnicima da formiraju ekskluzivnu listu prijatelja i da objavljuju tvitove koje samo oni mogu da čitaju, prenosi britanski list Gardijan.

Slično postavci Bliski prijatelji na Instagramu, oni omogućavaju korisnicima da dijele privatne misli, eksplicitne slike ili neprofesionalne izjave, bez rizika da će ih vidjeti njihova šira mreža.

Pročitajte još

Međutim, u mejlu pogođenim korisnicima u koju je Gardijan imao uvid, Tviter je priznao da ti tvitovi nisu bili obezbijeđeni.

– Bezbjednosni incident koji se dogodio ranije ove godine možda je omogućio korisnicima van vašeg Tviter kruga da vide tvitove koji bi inače trebalo da budu ograničeni na određen krug ljudi, za koje ste ih objavljivali – kaže se u mejlu.

Nedjeljama su korisnici Tviter Krugova prijavljivali da su dobijali lajkove i preglede sa naloga koji nije trebalo da ih vide.

Tviter, čija je pres služba u velikoj mjeri otpuštena i postavljena da automatski odgovara na zahtjeve za komentar, nije reagovala na primjedbe, prenosi Glas Srpske.

Kompanija je navela, u međuvremenu, da je problem identifikovan i odmah otklonjen tako da tvitovi u okviru Tviter kruga više nisu vidljivi izvan kruga prijatelja korisnika.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije