Biznis

Procurili podaci o platama u Guglu: Evo koliko zarađuju zaposleni u najplaćenijoj kompaniji u industriji

Zaposleni u Guglu su među najplaćenijim u tehnološkoj industriji. Prosječna zarada u 2022. iznosila je 279.802 dolara. Zaposleni u ovoj kompaniji mogu da ostvare i veću zaradu kada se uračunaju akcije i bonusi.

Programer
FOTO: CBS 58/YOUTUBE/SCREENSHOT

Tabela, koju je dobio Insajder, uključuje podatke koje je dobrovoljno dostavilo preko 12.000 zaposlenih u SAD za cijelu 2022. godinu. Pokriva mnoge uloge, uključujući softverske inženjere, poslovne analitičare i prodavce.

Insajder je analizirao cijeli skup podataka i napravio tabelu pretražujućih uloga sa podacima o platama i, tamo gdje je dostavljeno, kapitalu i bonusima. Tabela prikazuje minimalne i maksimalne osnovne plate, kapital i bonuse za svaku ulogu.

Pored toga, Insajder je napravio trakaste grafikone koji prikazuju najveće osnovne plate koje svaka uloga može da ostvari, kao i uloge u Guglu koje imaju najveće osnovne plate, kapital i bonuse. Grafikoni su zasnovani na maksimalnoj osnovnoj plati, kapitalu i vrijednostima bonusa koji su dostavljeni za svaku ulogu.

Guglov kapital se daje zaposlenima u obliku ograničenih dionica, što može značajno povećati njihovu ukupnu naknadu. Nisu svi zaposleni dostavili podatke o kapitalu i bonusima.

Podaci se uzimaju samo za zaposlene sa punim radnim vremenom u SAD. Podaci takođe ne uključuju plate zaposlenih u Alphabet's Other Bets, kao što su Vaimo i Verili.

Pročitajte još

Zaposleni koji su duže radili u kompaniji i radili na višem nivou obično su imali veće plate.

Najplaćeniji softverski inženjer u podacima je prijavio da je zaposleni na nivou 7 koji je imao osnovnu platu od 718.000 dolara.

Većina softverskih inženjera na listu prijavila je zaradu između 100.000 i 375.000 dolara, prenosi Biznis Insajder.

– Pružamo vrhunsku kompenzaciju našoj radnoj snazi, u vidu plata, kapitala, odsustva i niza beneficija, rekao je Tamani Jaiasinge, portparol Gugla, u izjavi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije