Sudbine

"Prodao bi i svoju majku za drogu" Tom Hardi prošao put od teškog zavisnika do jednog od najuspješnijih glumaca današnjice

Od malih nogu oduševio je glumom, ali zbog zavisnosti i lošeg ponašanja izbačen je iz čak dvije glumačke škole. Rođen je kao Edvard Tomas Hardi 15. septembra1977. godine u Londonu, a odrastao je uz oca pisca Edvarda ‘Čipsa’ Hardija i umjetnice Ane.

"Prodao bi i svoju majku za drogu" Tom Hardi prošao put od teškog zavisnika do jednog od najuspješnijih glumaca današnjice
FOTO: VICKIE FLORES/EPA

Njegova neobična životna priča imala je drugačiji plan i smisao:

-Želio sam da moj otac bude ponosan na mene, a počeo sam da glumim jer ništa drugo nisam znao da radim. Zahvaljujući glumi shvatio sam šta znači disciplina i to me stalno vuklo napred, kao i to da iz svega toga svakodnevno učim- rekao je on

– Bio sam stvarno problematičan ludak koji se nije osjećao prijatno u svojoj koži – priznao je Tom za medije.

Lijep izgled i harizma su mu omogućili da se takmiči na izboru sa supermodela.

Sa 19 godina osvojio je prvo mjesto na takmičenju ‘The Big Breakfast’s Find Me a Supermodel’, te kraće vrijeme imao ugovor s modnom agencijom.

Sve se promjenilo kada je dobio ulogu u televizijskoj mini seriji ‘Udružena braća’, a zatim i u filmu ‘Pad crnog jastreba. Zatim je usljedio film „Zvezdane staze“ koji je za Hardija bio životna prekretnica.

Prvi brak s producentkinjom Sarom Vard doživio je krah, zbog zasivnosti od droge tog životnog perioda se sjeća kroz maglu, jer mu je droga uzrokovala česte halucinacije, zbog čega se budio na čudnim mjestima.

U jednom je intervjuu priznao da je padao u stanja kada je govorio : „Prodao bi i svoju majku za drogu“, prenosi Nova S.

Situacija koja mu se desila 2003. godine, kada se probudio na ulici u vlastitoj krvi, uz podršku roditelja, prijavio se na rehabilitaciju.

Kako i sam kaže svojim roditeljima najzahvalniji što su mu pomogli u njegovoj borbi s demonima.

Trebalo mu je dugo, ali shvatio je kako je gluma jedino što ga čini srećnim u životu.

Nakon rehabilitacije nizale su se uloge u serijama i filmovima, a koliko ga obožavaju i reditelji, govori podatak da je u 2015. godini snimio čak pet filmova.

On je rijedak glumac koji je spreman na različite vrste transformacija kako fizički ali i psihičke prirode da bi dublje došao do lika koji tumači.

Za jednu ulogu se izgladnjivao, kako bi što bolje dočarao zavisnika od heroina, a samo nekoliko meseci ugojio se 19 kilograma kako bi se uživeo u glavnu ulogu u biografskoj drami ‘Bronson’, o najnasilnijem istoimenom britanskom zatvoreniku Čarlsu Bronsonu, koji je većinu života proveo u zatvorskim samicama.

Sva osjećanja koja je proživljavao zbog droge iskoristio je 2011. godine za ulogu u filmu ‘Ratnik’, u kojem glumi sina bivšeg bokserskog trenera i alkoholičara koji ga je zlostavljao dok je bio dijete.

-Nije trebalo puno da istražujem o zlostavljanju koje uzrokuje alkoholizam jer sam to mogao da izvučem iz ličnog iskustva. Osjećao sam odgovornost prema svima koji su i sami prošli slično iskustvo, da se napokon počne govoriti o tome – rekao je tada Hardi.

Nakon toga, dobio je priliku da glumi u filmu Krisa Nolana ‘Vitez tame: Povratak’, ali i u ‘Pobjesnelom Maksu’.

Njegova životna priča što se tiče ljubavi ima srećan nastavak.

Glumicu Šarlot Rajli, je upoznao na setu serije ‘Orkanski visovi’.

Vjenčali su se 2014., a u oktobru 2015., dobili su i prvo dijete.

Tri godine kasnije, stiglo je drugo dijete, a srećna porodica živi i s dva udomljena psa, Maksom i Vodstokom.

Kako sam kaže: „Borbe vodim u sebi i prošao sam puno toga u životu. Upravo te borbe za mene su konstanta kako bih pokušao biti što bolji“.

Prihvati notifikacije